Ukas utfordring: Tabata!

Tren hele kroppen i samme treningsøkten! Tabata er funksjonell intervalltrening der både store og små muskelgrupper aktiveres gjennom funksjonelle øvelser. Intervallene består av 20 sekunder jobbing med høy intensitet, og 10 sekunder pause. I dette programmet gjentas intervallene åtte ganger med samme øvelse før man bytte til neste, og totalt er det åtte stasjoner med øvelser for ulike muskelgrupper. Kjør en god oppvarming før Tabata-delen, legg inn 1-2 minutter pause mellom hver stasjon og du rekker en knallgod treningsøkt på en liten time! Morsomt og effektiv, og perfekt for gjennomføring med en treningskompis.

Øvelse 1: Wall balls
3tshop_thale nina tonje_IMG_05193tshop_thale nina tonje_IMG_0520

Finn deg et punkt høyt oppe på veggen foran deg, og sikt på samme sted hver gang. Kast ballen og ta i mot i en dyp knebøy. Sky ballen fra deg samtidig som du strekker ut hofter og knær, og gjenta når ballen kommer i retur.

Øvelse 2: Romaskin

3tshop_thale nina tonje_IMG_0532

Roing i romaskin aktiverer store deler av kroppens muskulatur, og er en kjempefin øvelse for hele kroppen! Hvor langt klarer du å ro i løpet av åtte intervaller?

Øvelse 3: Butterfly situps / sidebøy

3tshop_thale nina tonje_IMG_0584Her kan du velge mellom butterfly situps eller sidebøy. Hva med å kjøre annenhver intervall med disse to øvelsene? Supert for magemusklene!

Øvelse 4: Boxjumps

3tshop_thale nina tonje_IMG_0266Bøy knærne, spenn kroppen og ta sats. Bruk armene for ekstra kraft. Hopp eksplosivt og trekk føttene under deg, pass på at du lander med god demping på kassen. Hopp lett ned igjen og gjenta øvelsen. Denne svir garantert i lår og rumpe!

Øvelse 5: Skulderpress med kettlebell

3tshop_thale nina tonje_IMG_0558

Grønn tights fra Reebok

Skulderpress med kettlebells er en super øvelse for skuldrene, samtidig som du må aktivere mer av kjernemuskulaturen ettersom det er en assymetrisk øvelse. Pass på at du gjør like mange repetisjoner på hver side.

Øvelse 6: Mountain Climbers

3tshop_thale nina tonje_IMG_0547

Denne øvelsen er super for kjernemuskulaturen, samtidig som du får opp pulsen. Hurtige skift med alternerende kne mot albue, og god stabilisering i kjernemuskulaturen!

Øvelse 7: Battle Ropes

3tshop_thale nina tonje_IMG_0564

Her kan du variere mellom å kjøre alternating waves med annenhver arm, eller slam ropes med begge armene samtidig. Husk å stabilisere godt i kjernemuskulaturen!

Øvelse 8: Vugga

3tshop_thale nina tonje_IMG_0568

Tights fra Reebok // Sko fra Reebok

Vugg frem og tilbake, men unngå at armer eller ben kommer ned i gulvet. En killerøvelse som garantert kjennes godt i magemusklene!


Test ut en av våre Tabata-timer på 3T! Ta med deg en kompis eller kom alene – du får garantert en super treningsøkt uanset. Les mer om Tabata her, og se oversikt over alle Tabata-timer her. God trening! 🙂

 


forfatter_monica Innlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen og er utdannet personlig trener. Kontakt: monicahb@3t.no

 


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *