Søtpotetpizza med tacofyll

Tacopizza er en favoritt blant mange, og nå har også pizza med søtpotetbunn blitt mer og mer vanlig. Matblogger Elin Larsen har laget en utrolig god søtpotetpizza med tacofyll som kan nytes både i hverdag og helg.

sotpotetpizza

Søtpotetpizza med tacofyll (2 porsjoner)
Pizzadeigen går raskt å lage. Bunnen må stekes to ganger for å få den perfekte konsistensen, samt stekes med tacofyllet på. Resultatet er en ny type hverdagspizza som kan nytes med god samvittighet, samtidig som du fyller kroppen med nødvendige næringsstoffer. 

sotpotetpizza-med-tacotopping

Søtpotetpizzabunn (to tynne porsjonspizzaer):
400 gram søtpotet
100 gram havremel (most/ malt havregryn)
35 gram eggehvite
salt og pepper

Del søtpotet i like store biter og kok mør. Hell av vannet og damp vekk overflødig vann. Mos havregryn til mel. Mos potetene med en potetstappe til en klumpfri potetstappe. Rør inn havremel, vispet eggehvite, salt og pepper.

pizzabunn-av-sotpotet

Pizzabunnene skal stekes i to omganger:
Fordel deigen jevnt utover to langpanner kledd med bakepapir. Smør ut to tynne pizzadeiger ved å dekke over deigen med bakepapir, og kjevle den tynn, jevn og rund. Hver pizzabunn forstekes på 200 grader i ca. 15 minutter. Ta ut og stek pizzabunn nr to, mens den andre pizzabunnen avkjøles. Snu den avkjølte pizzabunnen etter 10 minutter (ved å legge over et bakekpapir og flipp den over). Etter at pizzabunnen nr 2 er ferdig med 1.gangs steking, stek den avkjølte pizzabunnen i ca 7-10 minutter (til den er tørr og har fast konsistens). Gjenta det samme med pizzabunn nr 2.

Øk temperaturen på stekeovnen til 225 grader. Avkjøl bunnen(e) mens du steker tacofyllet.

Tacofyll: 
400 gram karbonadedeig
3-4 ss tacokrydder
2-3 dl vann
1 rødløk, båter
fersk oregano
jalapeno
mais
revet ost

Stek karbonadedeigen. Når kjøttet er ferdig stekt, tilsett tacokrydder og vann. La dette koke inn, men sørg for at tacokrydderet er såpass flytende at det blir både som fyll og pizzasaus.

Surr rødløk i litt olje til den faller sammen (2-4 minutter). Fordel hver pizzabunn med tacokjøtt m/saus, rødløk, mais, jalapeno og revet ost. Stek hver pizza i ca 10 minutter til osten er smeltet.

tacopizza-med-sotpotetbunn

Ved servering smaker det ekstra godt med en liten dæsj rømme eller kesam på pizzaen. Strø over litt ekstra fersk oregano, og voila – pizzaen er klar for å nytes! 🙂

 


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *