Sommerlaks med jordbærsalat

Jordbær hører sommeren til, og her i Norge er vi så heldige at vi kan nyte noen av verdens beste jordbær! Søte og friske jordbær er en favoritt hos både store og små, og nytes i mange forskjellige varianter. Matblogger Elin Larsen bruker jordbær i salater, og har her laget en nydelig oppskrift som kombinerer jordbær med sommerlaks! Den perfekte lunsj eller middag på late sommerdager kanskje?

Hvert år lager Elin en jordbærsirup som hun bruker som dressing. Den passer til all slags mat; salater, kylling, pannekaker, desserter, kaker, toast og andre godsaker. Prøv sirupen du også – den er fantastisk god!

Laks med jordbærsalat

Sommerlaks med jordbærsalat- en favoritt på sommerhalvåret.

Sommerlaks med jordbærsalat (4 porsjoner)

Elin anbefaler å begynne i rekkefølgen oppskriften er listet opp. Sirupen kan med fordel avkjøles en time eller to før servering for best resultat.

JordbaersirupJordbærsirup

 • 200 gram norske jordbær
 • 1 ss sukker
 • 60 gram lys sirup- Lyles Golden Syrup
 • 1-2 ss limesaft

Rensk bær og kutt de i skiver. Kok bærene på svak varme sammen med sukker noen minutter- til de blir myke. Hell de over en sil, og press saften ut. Smak til med limesaft. Ønsker du å lage etter en større beholdning så sjekk denne oppskriften.

Perfekt stekt laks

Beregn 200 gram laksefilet per person.

 1. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk med matpapir.
 2. Krydre rikelig med salt og nykvernet pepper på den ene siden. Riktig mengde krydder er viktig for å få frem den gode smaken, og feilen mange ofte gjør er å krydre fisken for lite.
 3. Varm en stekepanne på middels varm.
 4. Hell i olivenolje.
 5. Legg kryddersiden ned i stekepannen.
 6. Krydre den andre siden med salt og pepper.
 7. Stek i maks 2- 3 minutter.
 8. Snu fisken.
 9. Stek fisken 2-3 minutter.
 10. Legg fisken over på et fat.
 11. La hvile i minimum 4-5 minutter.

I hviletiden trekker saftene seg tilbake i fiskekjøttet som gjør at fisken blir saftig. Riktig menge salt og pepper får fram den gode smaken. En god regel når det kommer til steking av kjøtt er at det bør være lik steke- og hviletid.

Jordbærsalat

 • 200 gram jordbær, delt i 2
 • 170 gram ruccola
 • 2 avokado, skiver
 • 2 mango, i skiver
 • 2 nektarin, i båter
 • krutonger

Kutt frukten opp og vend alt sammen. Det er viktig at frukten er moden for et godt smaksresultat. Server salaten sammen med laks og hell jordbærsirup over.

Laks-med-sommeralat

 


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *