5 gode grunner til å ikke droppe treningen!

Alle vet jo at trening er bra for kroppen, men vet du egentlig hvor bra det faktisk er? Leter du etter grunner til å komme i gang med treningen igjen (eller noe som kan knuse eventuelle unnskyldninger som kan oppstå) får du de her! Snør på deg treningsskoene og kom deg på trening – du vil ikke angre!

IMG_3328

#1: Du orker mer
Når du trener blir kroppen din sterkere eller raskere, og bruker mindre energi på å utføre en oppgave som tidligere krevde mer energi. I tillegg får du et energiboost i form av endorfiner, et hormon som utløses ved blant annet trening. Endorfiner er kroppens eget narkotikum som gir deg en følelse av overskudd og påfyll av energi, i tillegg til å redusere stress og smerter. Er du en av mange som sliter med nok overskudd til å komme deg av gårde på trening, må du bare bite tennene sammen og komme seg over «kneika». For med jevnlig trening, nok næringsrik mat og tilstrekkelig søvn vil kroppen klare å bygge opp nok energi til at du har overskudd gjennom hverdag.

080915_fotograf aneaspen_1301

Overskudd i hverdagen og til de små, men viktige øyeblikkene.

#2: Kroppen holder lengere
Når du trener kondisjon trener du hjertet og lungene. Hjertet er den av de sterkeste musklene i kroppen, og definitivt den aller viktigste! Hjertet må trenes slik som alle andre musklene i kroppen, og dette gjør du med kondisjonstrening. Med sterkere hjerte og bedre lungekapasitet vil du redusere sjansen for å få hjerte- og karsykdommer og blodpropp, redusere høyt blodtrykk og bedre lungekapasiteten din. Dette er en av de aller viktigste grunnene til å trene!

3tblogg_kondisjon_david_7843_web

Synes du er ubehagelig når hjertet begynner å slå veldig fort? Ta det med ro, det er da du trener hjertet og det blir sterkere og tåler mer!

#3: Kroppen din tåler mer
Som nevnt er det viktig å trene både hjertet og lungene, men også styrketrening gir svært gode effekter på kropp og helse. Styrketrening bygger musklene sterkere og styrker benmassen i kroppen din. Dette fører til at alt du gjør i hverdagen blir lettere, og at lettere holder skader unna. Med en sterkere benmasse minsker du sjansen for benskjørhet. Du blir rett og slett mer robust og tåler mer, og er bedre rustet for å takle negative påkjenninger kroppen din utsettes for, f.eks. sykdom eller en skade.

3t_bli ny_1516

Med en sterk kropp tåler du mer!

#4: Det er lettere å holde en sunn vekt
Trening er superviktig om du ønsker å gå ned eller opp i vekt, eller vedlikeholde vekten du allerede har. Med andre ord – trening er viktig uansett ønsket kroppsvekt. Når du trener forbrenner du energi som ellers ville vært overflødig og blitt omdannet til fett, og du unngår å legge på deg. Er målet å gå opp i vekt vil spesifikk trening hjelpe deg med muskelvekst. Sammen med treningen er også kosthold viktig, og mange opplever at det er enklere å holde et sunnere kosthold når de trener!

3tblogg_slyngeøvelser_malinbergquist_1911

Finn idealvekten din med et sunt kosthold og en god dose fysisk aktivitet!

#5: Trening gjør deg lykkelig!
Som nevnt tidligere utløses hormonet endorfin i kroppen når du trener. I tillegg til å gi deg mer overskudd, har endorfiner to andre viktige bivirkninger; det gjør deg mer avslappet og gir en følelse av glede og velbehag. Dette er grunnen til at du føler deg avslappet og lykkelig etter en treningsøkt. Trening reduserer også sjansen for å oppleve depresjon, og hjelper deg emosjonelt gjennom å styrke selvbildet gjennom mestring og fremgang. Endorfiner er kroppens naturlige lykkepille, som rett og slett gjør deg mer lykkelig! Prøv en treningsøkt, og legg merke til hvordan tanker nullstilles og lykkerusen sprer seg i kroppen.

3tblogg_ingeogoda_8353

Ta deg en treningsøkt og kjenn på lykkefølelsen som kommer etterpå!

Å komme i god form er ikke gjort på et par uker. Det tar tid og krever en jevn innsats. Vær tålmodig, hold treningen kontinuerlig og resultatene vil komme litt etter litt. Det aller viktigste er at du faktisk kommer i gang med treningen. Du løper garantert fortere enn de som ligger hjemme på sofaen uansett!
 
Vurderer du å bli medlem på 3T? Da lønner det seg å gjøre det nå! Sjekk ut vårt supertilbud HER! Bli medlem og invester i helsa di – det vil du garantert ikke angre på!
AdTech Ad

forfatter_monicaInnlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen, og er blant annet utdannet som personlig trener og sertifisert yogainstruktør gjennom Global Yoga.

Kontakt: monicahb@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *