Bananis med sjokoladetrekk

Kos deg med god samvittighet i helgen! Bananis med sjokoladetrekk er en sunnere godbit som er superenkel å lage, og som gjerne faller i smak hos både store og små. En enklere og smartere måte å lage dessert på skal man lete lenge etter!

bananis-med-sjokolade

Matblogger Elin Larsen viser oss denne enkle metoden å lage en sunnere dessert på. Har du bananer som begynner å bli brune i skallet passer de perfekt til disse ispinnene. Modne bananer er gode og søte, og de smaker overraskende godt når de er fryst til is! Alt du trenger til fire ispinner er to modne bananer, 100 gram mørk sjokolade og 1 ss kokosolje eller delfiafett.

Bananis med sjokoladetrekk
Skrell to bananer og del de i to
Fest et sugerør eller en pinne på enden, slik at du har 4 ”ispinner”
Frys dem i en tett boks over natten
Smelt + kokosolje eller delfiafett i vannbad
Dypp bananisen i sjokoladen (se video for fremgangsmåte)


Sjokoladetrekket stivner raskt, så du kan nyte isen med det samme. Du kan også fryse dem ned slik du har deilig bananis med sjokoladetrekk neste gang du har lyst på noe ekstra godt. Ønsker du strøssel kan du også variere dette med egne favoritter. Elin foreslår kakaonibs, hakkede mandler, pistasjenøtter, tørkede bær eller kokosmasse!

bananis-med-sjokoladetrekk

En sunnere dessert når du har lyst på noe ekstra godt!

Elin har laget en video hvor hun viser fremgangsmåten. Hun heller smeltet sjokolade i en avlang kopp, som gjør det lettere å dyppe bananene. Ønsker du strøssel må dette drysses på umiddelbart før sjokoladetrekket stivner.

Perfekt til helgekosen kanskje? 🙂


elin_larsen_sig Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *