Slik lykkes du med treningen

Det nye året er godt i gang, og med det kommer ofte nyttårsforsetter om å begynne å trene, eller trene mer. Men hvor lenge klarer du å holde motivasjonen? Her er noen enkle tips, som kan gjøre det lettere for deg å holde motivasjonen oppe!

  1. Planlegg treningsuken din
  2. Sett deg mål med treningen
  3. Skaff deg en treningspartner
  4. Bruk en treningsdagbok
  5. Varier treningen din
  6. Belønn deg selv

 

3ttrening

Funkygine på 3T-Rosten

1 – Planlegg treningsuken din
Her du mange baller i luften er det smart å planlegge treningen din på forhånd. Sett av faste dager og tidspunkt, så blir det enkelt å forholde seg til. La disse faste tidspunktene bli en integrert del av din hverdag. Tenk på det som faste avtaler som ikke skal brytes! Det er ikke alltid man har verken tid eller motivasjon til å trene, men bare man kommer seg av gårde til treningssenteret er mye gjort. Du angrer aldri på en treningsøkt!

 

Malin_SivElin900x600

Sett av fast tid til trening hver uke!

2 – Sett deg mål med treningen
Hva er det du ønsker med treningen? Bedre helse, bedre livsstil? Kanskje trener du etter skade eller sykdom? Spesifiser hva det er du ønsker å oppnå, og jobb opp imot dette. Sett deg gjerne delmål underveis, slik blir du motivert til å fortsette videre til neste mål når du har nådd et av delmålene. Dersom det er vanskelig å definere målene kan det være smart å hjelp av en trener. Alle medlemmer på 3T kan få hjelp av treningsveiledere, uten ekstra kostnad.

 

3 – Skaff deg en treningspartner
Trening er sosialt! Skaff deg en treningspartner, og avtal faste tidspunkt. Det er mye enklere å komme seg på trening dersom man er to. En treningspartner er både motiverende og morsomt, og man kan prøve nye treningsmetoder sammen, dersom man synes det blir litt uvant å prøve ut på egen hånd. Om du ønsker en mer profesjonell treningspartner kan du bestille timer hos en personlig trener. Da får du en egen trener som hjelper deg under treningen, motiverer deg, gir den en skreddersydd treningsplan og setter opp faste tidspunkt for treningene dine. Og da har du plutselig løst punkt 1 og 2 også!

 

treningsmål

Treningsglede på 3T-Ilsvika

4 – Bruk en treningsdagbok
Skaff deg en treningsdagbok, og gjør notater både før og etter trening. Slik er det lett å følge progresjon og sammenlikne treningene du her gjennomført. Med en treningsdagbok ser du klart og tydelig hvordan du jobber, hva du bør jobbe mer med, og hva du er god på. Det finnes et hav av treningsdagbøker du kan bruke, både i bokform og digitale. Velg det passer deg best – og det vil være til god hjelp under treningen din!

 

5 – Varier treningen din
Variasjon er viktig, slik at du ikke går lei og progresjonen stagnerer. Kroppen trenger nye utfordringer, og vi må trene både kondisjon, styrke og bevegelighet. Gi rom for lystbetont trening, og skap variasjon i treningen din. Test en gruppetime du ikke har prøvd før, endre litt på treningsprogrammet ditt eller la en treningskompis få bestemme treningen neste gang. Ikke vær redd for å prøve noe nytt! På 3T har vi et stort utvalg av gruppetimer du kan velge mellom, der du garantert finner noe du liker – og noe som er helt annerledes enn det du har trent tidligere! Se vårt store utvalgt av gruppetimer her!

 

260216_3t_yoga med barn_4729

På 3T kan du velge mellom over 150 yogatimer. En av vinterens nyheter er Familieyoga, Ashtanga og YogaCore!

6 – Belønn deg selv
Og sist men ikke minst – gi deg selv en belønning når du har oppnådd mål og delmål. Det motiverer til å fortsette videre! Invester i nye treningsklær, spis en bedre middag eller gjør andre ting du virkelig setter pris på. Ikke vær redd for å gi deg selv belønning, det fortjener du!


forfatter_monicaInnlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen, og er blant annet utdannet som personlig trener og sertifisert yogainstruktør gjennom Global Yoga.

Kontakt: monicahb@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *