Motivasjon til å trene!

Å finne riktig motivasjon kan være avgjørende for at du når dine mål. Få vet vel mer om hvor viktig dette er enn Rune Glørstad fra tjukkasbloggen.no. For han handler det om å få en god helse. Rune har vært 250 kg, og har sammen med sin personlige trener Ronny Fevåg gått ned 135 kg. Vi var med Rune da han kjørte cardioøkt på 3T-Rosten, for å høre litt om hans motivasjon.

Hvordan har du trent for å nå dine mål?

Jeg har trent 50-50 styrke og cardio. Jeg måtte tenke på helheten for å lykkes i ett langt løp. Cardio for å brenne fett og styrke for å bevare mest mulig muskelmasse. Ca halvparten ute, og halvparten inne på treningsenter. Samtidig som det også er fettforbrenning i styrketrening, er det også styrketrening i cardioøktene mine.

Hva mener du med det?

Jo, når jeg går i ulendt terreng så bygger jeg muskulatur i mage, lår, rumpe, legger samt diverse støttemuskulatur selv om økta i utgangspunktet er cardioøkt. Bruker jeg staver så får jeg litt ekstra styrketrening på samme måte som på elipsemaskina inne. På romaskina trener jeg hele kroppen selv om jeg bruker den i utgangspunktet som kondisjonstrening og fettforbrenning. Det er heller ingen tvil om at styrketrening generelt også forbrenner masse fett. Jeg kaller det «vinn-vinn trening».

Les innlegget fra tjukkasbloggen.no: Who dares wins!

Alle treningsøkter går ikke like lett, men det er de tøffeste som gir resultater. 

Er du motivert til hver eneste trening?

Nei, ca hver 10. økt er pyton, to-tre av 10 er tunge å motivere seg til, mens resten går fra lett til superlett. Jeg liker å si at resultatene ligger i de tunge øktene. Det er etter de øktene jeg føler meg ekstra stolt.

Hva er du mest stolt av i prosjektet ditt?

Jeg er selvsagt mest stolt over at jeg har fått generelt god helse, men ser vi bak alle tall og treningstimer er jeg mest stolt over at jeg har tenkt langsiktig, og at jeg har satt av nok tid til hvile, søvn og restitusjon. Det er faktisk like viktig som selve treningen. Jeg er også stolt over å lytte til treneren min da han sa vi skulle fokusere på å bevare mest mulig muskelmasse. Det har betalt seg i dag ved at jeg kan spise mer mat i hverdagen. I reine tall sier jeg at det fokuset har gitt meg muligheten til å spise nesten en hel kylling ekstra i døgnet om jeg ikke hadde gjort det. Det er mye mat ekstra og et mye bedre liv.

Har du noen tips for å vare i et langt løp?

Spis nok mat, men riktig mat. Ha reine klær og vær nøye med hygiene. Bruk ull høst, vinter og vår og skift til tørt tøy på overkroppen ved lengre pauser i naturen. Skift til tørt tøy umiddelbart etter tur og dusj så snart som mulig. Det er viktigere enn selve treningen. Slurver man på disse områdene blir man lett syk, og sykdom er motivasjonens verste fiende.

Skimaskina på 3T-Rosten blir hyppig brukt av Rune. 

Hva har du trent i dag og hvilke tanker hadde du rundt dagens motivasjon?

I dag har jeg hatt fokus på cardio. Denne dagen var egentlig en av de dagene da det var tungt på forhånd, men det har løst seg underveis. De fleste gangene gjør det faktisk det. Jeg endte opp med kjempeenergi mot slutten av økta. Jeg brukte motivasjonstriks som jeg lærte meg i starten av mitt prosjekt.

Hva går det ut på?

I et område på 5X15 meter har jeg 5 forskjellige apparattyper. Sykkel, romaskin, skimaskin, elipse og mølle. Den gangen jeg startet mitt prosjekt kunne jeg bruke kun 2 apparater av praktiske hensyn, nemlig mølle (gå rolig) og sykkel. Jeg tok 1 min på hver 2 ganger før jeg løftet litt vekter. Da jeg kom ned til ca 170-80 kilo kunne jeg bruke både elipsemaskin og romaskin. Det var umulig når jeg var større enn det. Jeg fikk ikke til å feste reimer på romaskina fordi magen lå i veien, og ikke fikk jeg til å gå på elipsemaskina.

Det ligger det stor glede å bruke apparater som før var umulig, så det trigger motivasjonen ekstra. Ellers så bruker jeg variasjonen i de forskjellige apparatene som motivasjon. Jeg går gjennom alle øvelsene med 10 min intervall. De 2 siste minuttene litt høyere intensitet. Jeg rekker ikke å komme i gang på ett apparat før jeg må bytte er følesen jeg får når jeg først er i gang. En runde tar en time totalt. Jeg kjører medium intensitet, dvs jeg kan snakke under hele økta om jeg hadde noen å snakke med.

God helse er det viktigste vi har, og det er det som motiverer Rune til å gjennomføre treningen. 

Fem apparater på 10 min blir vel 50 minutter?

Nei det blir en time det. Du trenger tid til å bytte apparat, tørke av apparatet, ta en slurk av flaska, tørke svetten, skrive i treningsboka osv osv, da havner vi på en time blank. Det er trening i alle bevegelser mellom apparatene også, det er slik du skal tenke. I dag kjører jeg runden 2 ganger så da blir det 2 timer før jeg går i bassenget, svømmer noen få lengder før jeg avslutter 10-15 min i boblebadet.

Hva er verste apparatet du er gjennom?

Slik tillater jeg meg ikke å tenke. Jeg kan til nød være med på å si hvilket som er mest behagelig. Det er nok sykkel. Jeg starter gjerne med sykkel for å komme i gang, og avslutter gjerne der for å avslutte «lett». Det siste du skal huske fra økta er at det var lett. Da er det lettere å være motivert til neste økt!

Rune liker å variere treningen. Det hjelper på motivasjonen!

Noen flere tips før vi runder av?

Varier treningen i både innhold og tid. Tren ut i fra dine egne forutsetninger ikke andres. Mine treninger kan vare alt fra 40 min til flere timer. Når jeg startet begynte jeg med støvsugeren i 2 ganger 1 1/2 min. Det var det jeg klarte den gang. Jeg kalte det trening og det var et av mine beste motivasjonstriks den gang, nemlig gjøre det jeg klarte og utvide litt etter litt. God helse er det viktigste vi har!

Rune sammen med sin personlige trener Ronny Fevåg. 

Vil du lese mer om den fantastiske jobben Rune har gjort? Da kan du følge han på tjukkasbloggen.no. Ønsker du å trene sammen med personlig trener Ronny Fevåg kan du kontakte han på ronny.feevag@3t.no


forfatter_monicaInnlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen, og er blant annet utdannet personlig trener og sertifisert yogainstruktør.

Kontakt: monicahb@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *