7 gode tips for å finne treningsmotivasjon

Sommeren er snart over for denne gang, og mange ønsker å komme seg tilbake til gode treningsrutiner. Men! Hvor er det blitt av motivasjonen? Slapp av, alle mister litt motivasjon innimellom. Det er helt normalt!

 

Under har vi satt sammen en liste med syv enkle tips til hvordan du kan få tilbake treningsmotivasjonen.

1 – Sett deg realistiske mål
De fleste har gått i fella hvor de setter seg for høye mål. Når målet ikke nås føler man seg oppgitt. Derfor er det viktig at du ikke gaper over for mye av gangen og setter deg mål som er realistiske. Selv om du for eksempel ønsker å gå ned 20 kg, kan det være lurt å dele det inn i mindre delmål på 2 kg. Da kan du enklere justere underveis, og det hjelper på motivasjonen å se at du mestrer delmål for delmål.

2 – Loggfør treningen din
En av de viktigste tingene du kan gjøre for å opprettholde fremgang og skape motivasjon er å loggføre treningen din. Enten det er hvor mye du trener, hvor langt du løper eller hvor mye du løfter. Ved å holde oversikt over treningen din vil du bli motivert til å slå dine tidligere resultater.

Tights med print fra Reebok // T-skjorte fra Reebok

Vi anbefaler treningsdagboken «Veien er målet!»

3 – Finn deg en treningspartner
Det er ingen tvil om at det er vanskeligere å droppe treningen når dere er to. Skaff deg en treningspartner som gir deg en dytt i rompa når du føler deg slapp og helst vil ligge hjemme på sofaen. Lag en plan for treningen og sett dere felles mål.

Verv en venn og få 250,- inn på ditt Paykort for hver person du verver!

4 – Lag en god spilleliste
Om du ikke er vant til å ha musikk på øret under trening, bør du revurdere det. Forskning viser at de som hører på musikk under trening får til å yte mer og prestere bedre. Hvilken musikksjanger og rytme som fungerer for en annen trenger ikke nødvendigvis fungere for deg. Derfor kan det være lurt å prøve seg frem med ulike typer musikk. Finn det som passer for deg!

Vi har laget en spilleliste med motiverende musikk her. Følg oss gjerne på Spotify!

5 – Prøv noe nytt
Er du lei av dine gamle treningsrutiner kan det være en god idé å prøve noe nytt. Å utfordre deg selv til å prøve en ny sport eller en ny gruppetime, vil kunne gi stor mestringsfølelse. Dette vil igjen skape motivasjon.

På 3T kan du velge mellom over 700 gruppetimer i uken! Du finner garantert noe som passer til deg. 

6 – Unn deg nye treningsklær
Det er ingenting som gir bedre treningsmotivasjon enn nye treningsklær som du gleder deg til å bruke. Selv om man skal trene og svette, er det ingen skam i å ville se bra ut på trening! Oppleves dørstokkmila som uendelig lang, kan det hjelpe å slenge på seg treningstøyet. Da vil du mest sannsynlig velge å dra på trening istedenfor å ta av deg klærne igjen. Se våre nyheter på 3tshop.no.

Quilted genser fra Reebok // Reebok Lux Bold Tights // Sko fra Adidas

7 – Gi deg selv belønning
Sist men ikke minst er det er viktig å belønne seg selv. Enten det er fordi du har klart å komme deg på trening etter en lang dag på jobb, eller fordi du har nådd et av målene dine. En belønning kan være alt fra en bedre middag til en ny treningstights!


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *