PT-Profil: Frida Svendsen

Hils på personlig trener Frida Svendsen! Hennes største treningsøyeblikk var da hun deltok i CrossFit Open i 2017.


Alder:
23
Bosted: Trondheim
Sivilstatus: Singel
Senter: 3T-Fossegrenda

Hvordan vil du beskrive deg selv?
– Jeg er ei jente som vet hva jeg vil og sier ting som de er. Ganske «filterfri», om du vil. Jeg ser på meg selv som en aktiv, blid og positiv jente med mye energi. 

Når og hvorfor ble du så opptatt av trening?
– Jeg har alltid vært aktiv innen idrett og ble sendt på min første fotballtrening da jeg var 6 år gammel. I ettertid har jeg hold aktivt på med friidrett. Det var først for fire år siden at jeg startet med mer systematisk styrketrening. Jeg har alltid vært klar på at jeg ønsket å ta en utdanning innen fysisk aktivitet og helse, så i 2014 startet jeg bachelorgraden min i Bevegelsesvitenskap på NTNU. Jo mer jeg har lært om trening og hvor fantastisk kroppen vår er, jo større forståelse har jeg fått for viktigheten av å holde seg fysisk aktiv.


Hvorfor begynte du som personlig trener? 
– I dag vet vi hvor mye helse spiller inn på livskvaliteten vår. Vi vet også hvor mange helsegevinster trening gir oss, og hvordan det kan bidra til at daglig mestring, og både fysisk og mentalt overskudd. For mange er det ikke ønsket om å trene, eller å nå nye mål som er problemet. Det er ofte veien for å komme seg dit mange synes er vanskelig. Og selv om trening ikke trenger å være vanskelig, blir vi i dag bombardert med informasjon fra alle kanter om hvordan vi skal spise, bevege oss og restituere for å oppnå resultater. Jeg begynte å jobbe som personlig trener fordi jeg ønsker å hjelpe mennesker med å ta de riktige valgene på vei mot deres målsetning. Og mitt store ønske er å videreføre hvordan man ikke trenger å ta ekstreme valg for å oppnå noe som ikke er ekstremt. Nemlig en sunn, sterk og frisk kropp.

Hva er det beste du vet med jobben din? 
– Det aller beste med jobben min er å få bidra til bedre helse, treningsglede og mestringsfølelse så og si hver eneste dag. På veien får jeg møtt så mange fantastiske og inspirerende mennesker, noe jeg føler meg svært heldig som får ta en del av.


Hva er dine beste treningstips?
– Om du ikke selv vet hva du synes er gøy på trening, oppsøk hjelp hos en fagperson som kan introdusere deg for nye treningsformer. Som alt annet i livet, er heller ikke trening svart/hvitt. Øvelsesutvalget bør baseres på dine mål, forutsetning og behov, og her er det utrolig mange muligheter for hvordan man kan komme i bedre form og forbedre helsen.

Mitt andre tips er nettopp derfor å sette seg mål. Spesifikke, tidsbestemte, motiverende og relevante mål. Det er dette som er hensikten med arbeidet du har tenkt å legge ned. Det har seg nemlig sånn at om man ikke vet hvor man skal, blir man mest sannsynlig å ende opp et annet sted.

Hva trener du på fritiden?
– Mitt største problem er vel at det ikke finnes nok fritid. For tiden trener jeg mest styrketrening, hvor jeg det siste året har fått skikkelig sansen for olympisk vektløfting og CrossFit. I tillegg til dette elsker jeg å gå fjellturer. Jeg driver også litt med fjellklatring og står på langrenn om vinteren.

Hva er ditt største treningsøyeblikk?
– Så langt må jeg nok si at gjennomføringen av Crossfit Open 2017 var et stort øyeblikk. Under CrossFit Open hvert år blir det utgitt en økt i uka over fem uker. Her konkurrerer du med utøvere over hele verden, og får virkelig testet alle dine fysiske egenskaper.

Ønsker du å trene sammen med personlig trener Frida Svendsen kan du kontakte henne på  på frida.svendsen@3t.no.


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *