God tirsdag alle sammen! Denne oppskriften fra matblogger Elin Larsen går under hva hun kaller for REGN: rask, enkel, god og næringsrik. Hva passer vel bedre i en hektisk hverdag?
Gulrotsuppe med linser
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 700 gram gulrøtter
- 1 gul løk, grovhakket
- 4 hvitløkfedd, grovhakket
- 2 ss finrevet fersk ingefær
- 1 ss spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 rød chili, grovhakket
- 10 dl kyllingkraft (eventuelt buljong)
- 200 gram røde linser
- 1/3- 1 ts cayennepepper
- salt og kvernet pepper
- saften av 1 sitron
- 1/2 brød, skåret i pinner (jeg fjerner skorpen)
Slik gjør du:
Skyll linsene godt under kaldt vann. Grovhakk løk og hvitløk. Fjern frøene i chilien og grovhakk den. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Varm rikelig med olje i en gryte. Fres løk noen minutter til den blir blank. Tilsett hvitløk, ingefær, spisskummen, gurkemeie, chili og gulrot, La dette surre noen få minutter. Pass på at krydderne ikke blir brent. Tilsett linsene og kyllingkraften. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 15- 20 minutter (til gulrøttene er møre).
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender, og tilsett ønsket styrke av cayennepepper. Avslutt med å smake til med sitronsaft, salt og pepper.
Varm en stekepanne på middels sterk varme. Smørstek brødpinnene til de blir gyldne og sprø.
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager.
Hjemmeside: elinlarsen.net