Squash – verdens sunneste idrett?

Har du noen gang lurt på hvilken aktivitet som vil gi deg flest helsegevinster? I følge Amerikanske Forbes Magazine ligger squash på førsteplass over verdens mest helsefremmende aktiviteter (1).

Squash er både effektivt og kondisjonskrevende. I følge Forbes kan 30 minutter på squashbanen gi en imponerende kardiovaskulær trening (fysisk trening der kroppen hovedsakelig bruker oksygen som enerigkilde). Squash vil i tillegg øke styrke og utholdenhet i underkroppen og kjappe vendinger vil øke fleksibilitet i rygg og kjerne. Slagene trener resten av overkroppen.

De ulike aktivitetene som ble undersøkt av Forbes ble vurdert ut fra seks faktorer: kardiovaskulær trening, muskelstyrke, muskulær utholdenhet, fleksibilitet, kaloriforbrenning (på 30 minutter) og skaderisiko. Squash fikk en imponerende 5/5 på både muskulær utholdenhet og kaloriforbrenning.

 


Squash er både effektivt og kondisjonskrevende, og ikke minst gøy!

Kim Are Killingberg er Norges beste squashspiller, og han forteller at squash passer utmerket for deg som liker adrenalin, høy puls og tempo i treninsøkten. Han mener det er en sport som passer for alle uansett nivå, og at det er en enkel sport å håndtere. På den andre siden er det også en sport som tar en livstid å mestre! I følge Kim Are er squash verdens beste idrett – les mer om det her!

Om du ikke har testet squash før anbefaler vi at du gjør det. Ikke får du bare en god treningsøkt, det er faktisk veldig gøy! Gå sammen med en partner og spill mot hverandre, eller lag en liten turnering med flere spillere sammen. Er du medlem på 3T er squash inkludert i medlemskapet ditt, uten ekstra kostnad!

På 3T finner du 14 squashbaner fordelt på 3T-Rosten, 3T-Leangen og 3T-Sluppen. Nødvendig utstyr som racket og ball kan du låne eller kjøpe i resepsjonen, og bane kan du booke her eller via resepsjonen på ditt 3T-senter.

Les mer om squash på 3t.no =)


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *