Trening er den beste medisinen

På sitt tyngste veide Bente Eide 130 kg. Reisen mot et sunnere liv og en sprekere kropp har vært alt annet enn lett. I 2012 fikk hun diagnosen revmatisme, i 2013 fikk hun korsbåndet i høyre kne ødelagt og i 2016 ødela hun både korsbåndet og menisk i venstre kne. Motgangen har vært stor, men Bente sier trening har vært den beste medisinen for å holde seg oppegående. Sammen med personlig trener Roger Dahl fra 3T-Rosten har hun i løpet av det siste året opplevd stor fremgang.

Les intervjuet med Bente under:

                                                  8 år og 30 kg skiller disse bildene av Bente.

Hvordan vil du beskrive deg selv?
Utadvendt! Kan også være litt sjenert til tider, men når jeg først blir kjent med nye folk så er jeg lett å prate med. Har en litt underlig humor – er dessverre ikke A4 og jeg liker å prøve nye treningsformer.

Når og hvorfor ble du så opptatt av trening?
Jeg spilte håndball fra jeg var 10-18 år. Ble opphold på ganske så mange år da jeg fikk 4 barn på litt over 7 år. I 2002 fikk jeg diagnosen revmatisme og fikk valget om enten så trener du for å holde deg oppegående, eller så blir du sengeliggende. Etter hvert begynte jeg med håndball igjen og samtidig meldte jeg meg inn i 3T, men var støttemedlem i en del år før jeg begynte å trene der litt nå og da. Dessverre så ødela jeg korsbåndet mitt i høyre kne i 2013 og etter operasjonen i 2014 begynte jeg å trene litt jevnlig på 3T. Trodde selv at jeg var superflink som trente på 3T, samtidig som jeg spilte håndball. I august 2016 ødela jeg både korsbånd og menisk i venstre kne. Etter operasjonen i september 2016 innså jeg at jeg måtte trene regelmessig for å få en stabil kropp som tåler litt mer enn bare dagligdagse gjøremål.

Hvorfor begynte du med personlig trener?
Jeg gikk mange runder med meg selv om hvorvidt jeg skulle ta steget om å skaffe meg PT. Innså vel etter siste kneoperasjon at jeg måtte få litt mer input på opptrening av knær. Da jeg endelig mannet meg opp til å ta turen til 3T-Rosten å spørre om en PT som kan knær – opptrening av knær, stod tilfeldigvis Roger Dahl i resepsjonen. «Du kan få time til meg» sa han og siden da har han vært min PT. Hjelp og støtte fra Roger har vært alfa omega det siste året. Han har vært til uvurdelig hjelp og jeg har ikke ville hatt den fremgangen jeg har hatt uten hans hjelp.

                                                   Bente nådde målet med 100 kg i markløft. 

Da jeg begynte med PT i november 2016, så ble jeg introdusert for styrketrening, og av alle ting så likte jeg det. Istedenfor å tenke på vekt så tok jeg frem målebåndet og tenkte at jeg skulle heller følge med på om jeg krympet i cm. Muskler veier jo mer enn fett så jeg ville ikke bli skuffet heller. Og det stemte jo det – vekta stod stille men cm krympet. Så i løpet av 11 måneder har jeg krympet hele 80 cm – fordelt på 8 referansepunkter.

Ønsker du å trene med personlig trener Roger Dahl kan du kontakte han på roger.dahl@3t.no.

Hva er ditt største treningsøyeblikk?
Det må være da jeg klarte min første pull-up uten stikk med Roger som pushet på. I tillegg til da jeg og et sammensatt lag ble Nordiske mestere i veteranhåndball i april 2017, bare 7 måneder etter kneoperasjonen.

Hva er dine beste treningstips?
Alle har begynt et sted. Det er ingen grunn til å ha det travelt når det gjelder trening. Ha tålmodighet så kommer resultatene. Det er også til stor hjelp å ha en treningspartner som pusher på. Er du usikker på hvordan enkelte øvelser utføres så er det bare å spørre om råd.

                                            Bente deltok på årets Rosa sløyfe-løp i Trondheim. 

Hvordan henter du motivasjon?
Jeg trener mye alene og det er virkelig vanskelig å pushe seg selv innimellom. Min motivasjon har vært at jeg har sett fremgang selv om treningen har vært tung å gjennomføre. Ting kommer ikke av seg selv – det må jobbes for det. Liker også ha noen mål jeg kan jobbe mot. Når jeg har nådd disse målene så sette jeg meg nye mål.

Ønsker du veiledning og hjelp til å nå dine mål? Ta kontakt med en av våre personlige trenere!


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *