Leter du etter den perfekte desserten til 17. mai? Da må du prøve denne himmelske oppskriften på sjokolademarengskake fra Grete Roede.
Dette trenger du til 20 porsjonskaker:
Sjokolademarengskake
- 5 stk eggehviter
- 3 ½ dl sukker
- 1 ts maizena
- 3 ts kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts hvitvinseddik
Fyll
- 2 dl lett dessertfløte (Tine)
- 1 boks mager vaniljekesam
- 1 stk granateple
- 400 g jordbær
- 1 stk mango
- 2 dl blåbær
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 250 °C.
- Bland eggehviter, sukker, maizena, kakao, vaniljesukker og hvitvinseddik sammen i en miksmaster og pisk alt stivt.
- Form massen til 20 små runde porsjonskaker i sirkler på 10-12 cm og ca. 1 cm tykkelse, direkte ut på bakeplater med bakepapir.
- Senk varmen til 100 °C og sett platen nederst i ovnen. Stek porsjonsbunnene i ca. 45 minutter. Bunnene skal være litt myke i midten.
- Avkjøl og ta papiret forsiktig av.
- Varm opp ovnen igjen til 250 °C før du eventuelt setter inn neste brett med porsjonskaker. Pisk dessertfløten stiv og bland forsiktig inn vaniljekesam.
- Fordel kremen utover kakene like før servering.
- Pynt kakene med frisk frukt og bær.
Tips! Er du som folk flest og har det travelt dagen før dagen, kan marengskakene godt bakes et par dager før servering🍰☺️
Oppskriften er hentet fra Grete Roede
– Grete Roede følger myndighetenes anbefalinger for kosthold og fysisk aktivitet samt prinsippene for endringsfokusert veiledning.
Hjemmeside: greteroede.no