En kurskveld med Grete Roede

Det er ikke alltid enkelt å gjøre endringer i kostholds- og aktivitetsvaner. Har du ikke hodet med i prosessen blir det ofte ikke varig endring. På Grete Roede-kurs jobber man derfor med hele endringsprosessen – bevisstgjøring og selvinnsikt, og ikke minst hvordan man skaper påfyll av motivasjon.

I juni var vi på Grete Roede-kurs for å få et innblikk i Roede-metoden og hvordan det er å være kursdeltaker. For mange er Roede-metoden innen slanking og kostholdsendring velkjent. For de som ikke vet hva den dreier seg om, kan kursleder og livsstilscoach Anne Lise Berg fortelle:
– Roede-metoden handler helt enkelt om det å spise all mat du liker, men i riktig mengde.

Bilde: Anne Lise Berg har over 20 års erfaring med Roede-metoden.

Da vi kom inn i klasserommet på 3T-Rosten ble vi møtt med et stort smil av Anne Lise, som var opptatt med å hjelpe kursdeltakerne med innveiing. Man kunne ane en spent stemning blant deltakerne i det de skulle gå på. Hvordan har den siste uken slått ut på vekten? Dette foregår altså én til én, og det er selvfølgelig opp til kursdeltakerne selv om de ønsker å dele vektutviklingen i plenum. For hver person som går på vekten tar Anne Lise en prat med vedkommende om vektutviklingen, og hvordan den siste uken har gått.

Etter innveiingen var det tid for en felles samtalerunde. De 13 kursdeltakerne samlet seg rundt et bord og ble spurt om å dele sine mål høyt i gruppa. Anne Lise forteller at kursdeltakerne må sette seg ulike delmål gjennom hele kurset. Disse må være realistiske og kunne tidfestes. Det kan gjerne dreie seg om antall kilo man ønsker å gå ned, men hun ønsker også 2 ekstra mål. Det kan være mål knyttet til kosthold og fysisk aktivitet, men også andre ting som bidrar til endringsprosessen.

Har du lyst til å prøve noen av Grete Roedes 800 sunne og smakfulle oppskrifter? Klikk her!

Praten flyter rundt bordet, og deltakerne deler sine erfaringer med hverandre, samt tips og råd for å lykkes. På kurset er det både nye og videregående deltakere. Noen har gått på kurs i flere år, mens for andre er det første gang. Etter en times tid avsluttes kurskvelden med en diskusjon rundt kosthold, og Anne Lise deler ulike oppskrifter med deltakerne. Hun understreker at ingen matvarer er forbudt. Det handler bare om moderasjon og mengde.

Små endringer gir gode resultater – og alle matvarer er lov.

Gruppepress som funker
Gruppedynamikk er en viktig del av kursopplegget, og det er ikke uten grunn at Grete Roede bruker slagordet «gruppepress som funker».

– Det å tilhøre en gruppe som jobber mot samme vekt- og treningsmål er motiverende, og gir motivasjon og inspirasjon til å holde fokus – og dermed komme i mål med en art på inntil 1 kg i uka, sier Anne Lise, som har over 20 års erfaring med Roede-metoden.

Anerkjente endringsprinsipper
Roede-kursene er basert på likemannsprinsippet, der kursdeltakerne følges opp over tid. Dette, sammen med gruppedynamikken, er dokumentert som noen av de viktigste kriteriene for å lykkes med endring av helseatferd. Roede-kurs passer for alle, sier Anne Lise. Både menn og kvinner, unge og gamle, som ønsker å gå ned i vekt.

Dokumenterte resultater
En av kursdeltakerne kunne fortelle oss at hun har gått ned hele 20 kg siden hun startet på Roede-kurs for noen år tilbake. På Grete Roede sin hjemmeside (greteroede.no) kan man se at kursdeltakere i snitt går ned ca. 6 kg i løpet av ett kurs, som har en varighet på 8 uker. Av de som følges opp til de er i mål, beholder 8 av 10 hele eller deler av vekttapet. Statistikken viser også at:

  • 94 % får sunnere kosthold
  • 88 % blir mer fysisk aktive
  • 86 % får mer overskudd

«Hemmeligheten» bak at så mange lykkes på Roede-kurs er at de går ned i vekt sammen med andre. Forskning viser at det er lettere å lykkes dersom man blir fulgt opp regelmessig, og får personlig veiledning og støtte.

Det meste er lettere sammen – også å gå ned i vekt.

Roede-kurs på 3T
Ønsker du å gå ned i vekt? Da er kanskje Grete Roede-kurs noe for deg. Kursene avholdes på 3T-Rosten, 3T- Leangen og 3T-Solsiden, med neste oppstart i august.

Klikk her for å finne kurset som passer for deg, og se tilbud du kan benytte deg av som kursdeltaker.Innlegget er skrevet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *