Karoline Wollan tester gruppetimer del 2: HotFlow og PulsSpinn

Les også:
Karoline Wollan tester gruppetimer del 1: Tabata og StepMOVE

I forrige bloggpost testet Karoline ut Tabata og StepMOVE. Denne gangen har hun vært på populære HotFlow og PulsSpinn.

Foto: Instagram @karolinewollan

HotFlow Nybegynner 45/60
Yoga… Hvor skal jeg starte. Jeg trodde aldri jeg kom til å like yoga. Det er bare hype rundt den der «hippie yogagirl på Bali»-livsstilen tenkte jeg. Samtidig liker jeg å kjenne at jeg har trent, enten i form av skjelvende muskler eller høy puls og utmattelse. Men så kom eksamensperioden. Jeg var i dårlig form etter langtidssykdom og skade, så hver gang jeg prøvde å trene «vanlig» ble jeg i ettertid liggende på sofaen, alt for sliten til å få noe biologi inn i hjernen. Ei venninne av meg skulle på yoga, så jeg bestemte meg for å gi det en sjanse. Det er jo ikke «ordentlig trening» uansett tenkte jeg, så det blir fin kvalitetstid med venninna. Vi dro på HotFlow Nybegynner. Og jeg har aldri vært så svett før i hele mitt liv! Det rant seriøst fra legger og fingertupper.

Det som var litt gøy var at jeg i ettertid kjente at jeg var støl på helt merkelige steder. Sånn på innside lår og rumpe – muskelgrupper vi damer gjerne vil ta tak i, men uten at jeg tenkte over det underveis i yoga-timen, at «nå pusher jeg 50 til for å få den sprettrumpa». Det føltes nesten ut som skjult styrketrening, fordi man er så fokusert på å få til de ulike posisjonene. Jeg merket også at jeg ble mer fokusert på holdningen min etterpå når jeg satt på skolebenken. Samt at jeg mestret å puste med magen for å roe ned før selve eksamen, mer enn jeg gjorde før. Det eneste var den varmen, det var ikke noe for meg. I ettertid har jeg heller valgt Ashtanga eller YinYoga som foregår i vanlig temperatur, så løper jeg heller på mølla først for å bli varm.

PulsSpinn 45
Spinning er også noe jeg alltid har vært skeptisk til. Jeg har ikke syklet på mange år, og hver gang jeg har brukt sykkelen som transportmiddel i nyere tider har jeg alltid fått så syra at det heller har frista å jogge ved siden av sykkelen opp bakkene. Likevel virker det jo som spinning er noe av det mest populære på 3T, og som relativt nylig mosjonist (etter jeg la opp toppidretten) er jeg nysgjerrig på nye treningsformer.

Jeg kommer rett fra en lang skoledag, litt forsinket inn på min første spinning-time. Det er kun ledig på første rad mellom proffene i tettsittende sykkeldrakt og sykkelsko. Meg med rosa Nike-sko og null padding i rumpa. Smiler litt nervøst og klatrer oppå sykkelen mellom to åpenbart proffe mannfolk. Så setter vi i gang, og etter hvert som vi nærmer oss det første draget (kjørte 4×4) nærmer det seg disco-stemning i rommet. Instruktøren (som jeg for så vidt har blikkontakt med) er superengasjert, lyset dempes og blir rødt, grønt, rosa, og musikken er meget dansegulv-vennlig. Jeg kjenner adrenalinet begynner å pumpe, og blir skikkelig gira. Samtidig gruer jeg meg til syra kommer til å komme, som jeg er vant til, og joda den gjorde det. Men samtidig var det enkelt å skru ned motstanden på sykkelen, så det ikke ble så seigt. Og etter hvert som jeg kommer inn i det blir jeg faktisk ikke like stiv! Tiden går også mye fortere enn forventet, 4 minutter i fellesskap med høy musikk virker mye kortere enn alene på mølla.

Dette er en av de få 3T-timene hvor jeg faktisk føler at jeg har mer energi etterpå enn før jeg gikk inn. Følte uten overdrivelse at jeg kom ut av en svett nattklubb og var mer enn klar for nach-spiel. Haha!


 


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *