Jeg valgte å investere i min egen helse!

På sitt tyngste var Bente Eide 130 kg, og veien mot et sunnere liv skulle bli lang og kronglete. Med fire barn, revmatisme og flere skader hadde hun en tøff prosess foran seg, men heldigvis ga hun ikke opp. Hennes møte med personlig trener Roger Dahl skulle bli et veiskille, hvor hun endte opp med å investere smart i seg selv og sin egen helse.

I 2012 fikk jeg diagnosen revmatisme, og beskjeden fra legen var klar; legg deg på sofaen og bli uføretrygdet eller kom i gang med treningen. Tiden etter diagnosen var tøff, og prosessen med å finne ut hvilke treningsformer som passet meg var utfordrende. I 2013 røk jeg høyre korsbånd, og året etter ble det påfølgende operasjon. To år etter det andre korsbåndet, og med ødelagt menisk, et leddbånd som hadde fått seg en kraftig trøkk og en ny operasjon bestemte jeg meg for å prøve en personlig trener.

Jeg ville ha knær som fungerte godt igjen! Jeg hadde fremdeles lyst til å spille håndball, men med to store skader måtte det riktig opptrening til hvis jeg skulle fortsette.

Jeg tuslet inn på 3T-Rosten ca. en måned etter operasjonen i 2016 og lurte på om jeg kunne få bestille en prøvetime hos personlig trener. Der stod det en blid og hyggelig mann som presenterte seg som Roger Dahl, og forklarte at jeg kunne bestille en time hos han. Som sagt så gjort, og siden den dagen har Roger vært min personlige trener.

Roger introduserte meg til styrketrening, og jeg følte at det var en treningsform som fungerte for meg og noe jeg kunne bygge videre på. Før jeg begynte å trene med personlig trener handlet det mye om prøving og feiling når det kom til å finne trening som passet meg, men med styrketrening ble jeg mer eller mindre bitt av basillen! Revmatismen fører med seg sine utfordringer,  og på vinteren kan det være skikkelig ille. Men så lenge jeg trener så går det greit! Roger er flink til å tilrettelegge treningen og tilpasse den etter formen min, og det har ført til at jeg klarer å holde revmatismen i sjakk med riktig trening! Etter hver time føler jeg at jeg har fått trent skikkelig, uavhengig av hvordan formen var før treningen.

Med personlig trener har jeg fått utrolig stor fremgang på styrketreningen, og vi har hatt mye fokus på god teknikk slik at treningen skal være trygg.  Da jeg begynte var det nesten umulig å ta en knebøy med en stang som veide 20 kg, men i dag går det som det suser! Jeg begynte med 30 kg i markløft – og det opplevde jeg som veldig tungt. I dag klarer jeg å løfte 115 kg!

Mine treningsvaner har selvsagt endret seg etter at jeg begynte å trene med PT. Jeg trodde ikke at kroppen min tålte tung styrketrening på grunn av revmatismen, men der tok jeg feil. Med rett fremgangsmåte så går det strålende. Selvfølgelig blir jeg treningslei som alle andre, men da har jeg en personlig trener som tilrettelegger og finner nye øvelser slik at jeg holder motivasjonen oppe. Jeg har også gått på gruppetimer for å få variasjon i treningen.

Av alle ting så har jeg blitt litt glad i tredemølletimer på 3T. Roger kjører en del slike timer, og jeg har fått et slags elsk/hat-forhold til disse timene. På sikt har det vært en stor fordel for meg å delta på dette, for det har ført til at jeg har vært med på en del 5 km løp i Trondheim som Trondheim Maraton, Jentebølgen, Rosa Sløyfe, og nå det siste løpet Gore Tex Winterrun som var på 10 km!

Mine mål framover er å bli sterkere, både fordi der er morsomt å se hvor tungt jeg kan løfte og fordi det holder revmatismen min i sjakk. Roger har bestandig trua på at det går bra der jeg er selv er mer tvilsom.  Jeg anbefaler også deg å trene med personlig trener! Du får et annet perspektiv på treningen, og det vil gi deg de resultatene du søker. Jeg har hatt mange aha-opplevelser med min personlig trener. Jeg har valgt å investere i helsen min, og det har det vært verdt! Jeg trener for min egen del og ikke for alle andres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *