Yoga med Sébastien Müller

Sébastien Muller har mustasje. Velholdt og med elegant schwong. Selv om Sébastien nå kan regnes som fullblods trønder er det langt ifra en trønderbart. Den reflekterer personligheten hans. Lite overlates til tilfeldighetene.

Sébastien er født og oppvokst i Lyon i Frankrike. I naturskjønne omgivelser fikk han smaken på fjellklatring, en aktivitet der smidighet og styrke og ikke minst psyken kontinuerlig utfordres. Klatringen ble Sébastiens fokus utover hele 90-tallet, og nivået og ferdighetene økte jevnt. Den elementære formen rundt klatring var det som appelerte, mann mot fjell, enkelt og hardt. Men etter ti år med klatring meldte plager i fingrene seg mer og mer og Sébastien hadde til slutt ikke annen mulighet enn å trappe det ned helt. Dette ble starten på en søken etter å finne en hobby eller aktivitet som kunne erstatte klatringen.

Sébastien lever og ånder for personlig utvikling. Han omtaler fritiden sin som hellig og benytter mer enn gjerne tiden til yoga på egne premisser. Ren luksus, sier han.

Fra spinn til yoga

Som 22-åring flyttet Sébastien til Trondheim som utvekslingsstudent for å studere Biomekanikk ved NTNU. For å fylle hullet etter klatringen ble flere aktiviteter testet ut. Han ble 3T-medlem og fikk prøvd ut tilbudet ved 3T-Midtby’n. Spinning virket ufarlig og ble god kondisjonstrening, men det var fremdeles noe som manglet, følte han. Styrketrening ble neste steg, men også her kjente han raskt at noe mer måtte inn i miksen. For å balansere treningene prøvde Sébastien nå å supplere med yoga for å opprettholde smidigheten han hadde fått i sine år som klatrer. Yogaøvelsene ble en perfekt motvekt til styrketreningen. Viktigst var at han igjen fant et sted hvor kontroll og fokus på arbeidsoppgavene i aktiviteten sto i høysetet. Sébastien gjør sjelden noe halvveis, og yoga tok gradvis mer og mer tid og fokus.

Teacher training i Thailand

Et par år senere, i 2008, fikk han tilfeldigvis øye på et oppslag på
3T-Leangen om oppstart av kurs for å bli yogainstruktør på 3T. Han meldte seg på under tvil, men har ikke angret et sekund siden. Allerede dagen etter at kurset var over, fikk Sébastien telefon fra 3T med forespørsel om å vikariere på en time med PowerYoga. Selv om han var noe nervøs, var det bare å hoppe i det først som sist. Med litt ekstra forberedelser gikk det greit, og Sébastien gled naturlig inn i instruktørrollen og ble raskt populær blant medlemmene.

Et evig ønske om å gjøre ting på best mulig måte gjorde at Sébastien fortsatte å tilegne seg kunnskap og erfaringer for enda bedre å kunne fremstå som en læremester i yogatimene. Han tok derfor flere kurs og klasser på Zenit Yoga, et etablert senter med lang erfaring, i tillegg til flere kurs 3T kunne tilby. Han har også reist rundt i verden og deltatt på en rekke kurs og seminarer for å gå dypere inn i materien. Deriblant et lengre opphold ved Yoga Teacher Training i Thailand. Sébastiens iver og genuine interesse for yoga har smittet over på de andre yogainstruktørene ved 3T, og flere går nå samme vei som Sébastien for å bli enda bedre. Sébastien er selv en fantastisk kilde til kunnskap som kollegaer nå benytter seg av.

Utvikling i fokus

Timene til Sébastien er preget av kontrollerte og rolige øvelser, med fokus på grunnleggende teknikker. Sébastien hevder selv han er en streng instruktør, men med beste intensjon. Han er en hands-on instruktør som gjerne justerer bevegelsene til medlemmene for å få de til å yte sitt beste og for å utnytte øvelsene på korrekt måte. Å gi svake eller feilaktige tilbakemeldinger hjelper ikke medlemmene til å utvikle seg, sier han. Gleden var derfor stor da 3T nå sist vinter lanserte «duo-timer». Dette er gruppetimer hvor to instruktører deler på lærerrollen. I yogatimene går da en av instruktørene rundt å følger opp hvert enkelt medlem, mens den andre står fremst og forklarer og presenterer øvelsene.

Trener du styrke er yoga den perfekte aktiviteten å supplere med!

Yoga også for menn

Selv om yoga kanskje er kjent som en aktivitet med overvekt av kvinner, ble yoga i utgangspunktet utviklet av menn, for menn. De elste nedtegningene om yoga er hele 4000 år gamle, og datidens sosiale setting dikterte ulike kjønsroller. Dette fokuset har vedvart og yoga har derfor en rekke øvelser tilpasset mannekroppen. Men Sébastien forteller at dette slett ikke betyr at yoga ikke passer for kvinner. På yogatimene på 3T er kjønnsfordelingen totalt sett ca. en til tre i favør damene, og enda flere menn på de mer avanserte timene. Alle som kommer får like mye oppmerksomhet fra Sébastien. Men som han selv erfarte er yoga den perfekte aktivitet for å supplere styrketrening, så oppfordringen er klar uansett kjønn.

Timene til Sébastien kan oppleves på 3T-Midtby’n. Velkommen!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *