Tren deg ned i vekt med kosthold

Det er langt enklere å oppnå et vekttap med endringer i kosthold enn ved trening. Vi sier ofte at kosthold alene tar kilo, mens trening tar gram. Det er både riktig og galt. Det beste er en kombinasjon for en effektiv prosess som gir varige resultater.

Samtidig snakker alle om hvor viktig det er å være i aktivitet og hvor gøy det er å trene, men det er ikke slik for alle. Det kan være alt annet enn lett å komme i gang med fysisk aktivitet dersom man har for mange kilo på kroppen. For mange kan det å gå ned noen kilo være det som skal til for at man skal synes det er gøy å trene.

FAKTA: Vi spiser i dag for lite hvit fisk, for lite grønnsaker, for lite fiber, for mye salt og rødt kjøtt. Vanlig mat duger, men vi har for vane å velge mer usunn enn sunn mat.


Tips og råd for hvordan kosthold hjelper deg ned i vekt

Kunnskap om et variert og sunt kosthold fra godt dokumenterte kilder er viktig for å få i seg alle næringsstoffer og unngå mangelsykdommer. Men det er også viktig for å oppleve god livskvalitet og overskudd i hverdagen. Det handler om å finne den doble matgleden – den som smaker godt og gjør godt!

HAR DU TENKT PÅ AT

  • Kalorifokus ved vektreduksjon er viktig, men er ikke svaret på et varig resultat med god helse og opplevd matglede.
  • En kalori er ikke en kalori. Kvaliteten i de kaloriene vi spiser er avgjørende for livskvalitet, helse og en sunn vekt, både nå og i fremtiden.
  • Fokus på både kosthold og trening gir en mer effektiv prosess og en velfungerende forbrenningsmotor.
  • Større forbrenningsmotor bidrar til et varig resultat. Jo mer kroppen forbrenner, jo mer kan du spise. Du vil oppleve mindre sult, ha mer overskudd til å trene og få mer matglede. Og en ny hverdag du kan like.
  • Selv små grep og justeringer i kosthold, trenings- og aktivitetsvaner gir store utslag i vekt og helse.
  • Matvalg er styrt av vaner. For å endre en vane, må du trene. Det er godt dokumentert at personlig oppfølging over tid er helt avgjørende for effektiv vanetrening.
  • Mat må smake godt! Ingen klarer å følge restriktive dietter over tid. Liker du de nye matvanene, tar du sunnere hverdagsvalg, og endringene blir varige.

Les også: Tren deg ned i vekt med fysisk aktivitet.

9 av 10 som kommer til oss lykkes!

Slik trenes du effektivt ned i vekt med Roede

Vi har en metode som virker. Hos oss vil du oppleve lagfølelsen og få en heiagjeng som gir deg støtte.

Du får oppfølging fra en kursleder som hjelper deg med kostholdet og ser hvor mye du er i aktivitet, og som følger deg opp slik at du coaches til sunnere vaner.

Du får økt kunnskap og konkrete tips og råd om et variert og sunt kosthold og en balansert livsstil. I Roede duger vanlig mat.

Vanetrening og motivasjon er en nøkkel i Roede-metoden. Kursopplegget er basert på det mest solide og beste innen forskning på endring av atferd.

Du får tilgang til GULL-medlemskap i Roede-appen med moderne digitale verktøy. Den gir deg daglig feedback på det du spiser, og vår unike kostholdsscore guider deg til stadig sunnere valg. Og mer enn 1000 oppskrifter sørger for matgleden.

Vi møter deg ukentlig for best effekt og resultat. Du bestemmer om du ønsker digitale eller fysiske møter som kursløp eller en kombinasjon av disse.

FAKTA: Undersøkelser viser at ut av 9 av 10 som vil ned i vekt, vil 1 av 10 greie det alene. 9 av 10 som kommer til oss lykkes!

Alt dette får du på Roede-kurs, i tillegg til tema-webinar, live-trening og personlig oppfølging.


Vi lover nye vaner som varer

Derfor har vi skreddersydde produkter og løsninger. Prøv oss i 4 uker og se om det er noe for deg. Det er alt du forplikter deg til. På den korte tiden rekker du å gå ned ca 3-4 kilo, og vil oppleve merkbart mer overskudd og energi. For å oppnå varig endring og nye vaner som varer, blir de aller fleste lengre hos oss.

Derfor har vi et fleksibelt medlemssystem med bindingstid på kun 4 møter. Prøv oss og opplev selv de positive endringene. Som medlem får du ukentlig oppfølging av en sertifisert kursleder, og du kan velge mellom digitale kursmøter, en kombinasjon av digitale og fysiske møter eller vårt største produkt som er fysiske gruppemøter.


Du kan delta på Roede livsstilskurs på våre 3T senter, les mer her!

Etter å ha gått ned de første kiloene, og kommet i gang med treningen, er det beste er å kombinere et sunnere og lettere kosthold med mer aktivitet og trening. Da legger man til rette for gode og sunne vaner som er avgjørende for et varig resultat.


Roede – din beste forsikring for en varig sunn helse og et godt liv!

Innlegget er skrevet for Roede av Kari Helene Bugge