Tren deg ned i vekt med fysisk aktivitet


Selv om du sikkert har hørt at trening tar gram, mens kosthold tar kilo, når det gjelder å gå ned i vekt, er det på ingen måter “galt” å trene. Tvert imot! For det aller beste er å gjøre begge deler!

FAKTA: I dag er kun 3 av 10 nok fysisk aktive ifølge Helsedirektoratet


Tips og råd for hvordan kosthold hjelper deg ned i vekt

 • Størstedelen av kroppens energiforbruk går til å holde kroppstemperaturen oppe og kroppens funksjoner i gang. Noe vi ikke kan påvirke. Den eneste måten vi kan påvirke til et økt energiforbruk, er å øke vår aktivitet gjennom trening og annen bevegelse.
 • Jo bedre kondisjon du har, jo mer kan du ta i når du trener og dermed øke energiforbruket på den tiden du trener.
 • God kondisjon gir god helse og er nøkkelen til å forebygge bl.a. psykiske plager, øke fokus og konsentrasjon, bedre viljestyrken og redusere stress. Det
  forebygger hjerte- og karsykdommer, demens og mange flere av våre store og alvorlige livsstilssykdommer.
 • Om det er lenge siden du sist drev med trening, kan det lønne seg å starte rolig og lytte til kroppens signaler. Ikke start der du var for mange år siden, det kan fort gi både belastningsskader og vondter.
 • Den times gåturen du faktisk går er langt bedre enn den løpeturen du planlegger, men aldri gjennomfører. Den treningen man får til, er alltid den beste.
 • For å gå ned i 1 kilo kroppsfett må du forbruke 7000 kcal. Du må faktisk trene i 14 timer for å forbrenne 1 kilo fett.
 • Ved økt fysisk aktivitet vil kroppens signaler om sult bli sterkere. Den ber om mer mat for å matche økt aktivitet. Er målet å gå ned i vekt, må du også ha fokus på inntaket.
 • For effektivt å komme i bedre form, må man kombinere kosthold og trening. Med regelmessige måltider og et variert kosthold vil du sette kroppen bedre i stand til å yte og på den måten oppnå bedre resultater.
 • De som er helt utrente får stor effekt, men også trente vil få god effekt av å intensivere eller øke treningsmengden (gjelder mosjonister).

Finn kurs nær deg!


Les også
: https://www.roede.com/tren-deg-ned-i-vekt-med-kosthold/

FYSISK AKTIVITET: I dag er kun 3 av 10 nok fysisk aktive ifølge Helsedirektoratet.

Slik trenes du effektivt ned i vekt med Roede

 1. Vi har en metode som virker. Hos oss vil du oppleve et felleskap, støtte og
  heiagjeng.
 2. Du får oppfølging fra en kursleder som hjelper deg med kostholdet og ser
  hvor mye du er i aktivitet, og som følger deg opp slik at du coaches til
  sunnere vaner.
 3. Du får oppfølging fra en kursleder som hjelper deg med kostholdet og ser hvor mye du er i aktivitet, og som følger deg opp slik at du coaches til sunnere vaner.
 4. Du får konkrete tips, råd og økt kunnskap om et variert og sunt kosthold og en balansert livsstil. I Roede duger vanlig mat.
 5. Vanetrening og motivasjon er en nøkkel i Roede-metoden. Kursopplegget er basert på det mest solide og beste innen forskning for endringsatferd.
 6. Moderne digitale verktøy med tilgang til all funksjonalitet i Roede-appen med blant annet 1000 oppskrifter og vår unike kostholdsscore, som daglig veileder og støtter deg i valgene.
 7. Vi møter deg ukentlig for best effekt og resultat. Du bestemmer om du ønsker digitale eller fysiske møter som kursløp eller en kombinasjon av disse.

 

FAKTA: Undersøkelser viser at ut av 9 av 10 som vil ned i vekt, vil 1 av 10 greie det alene. 9 av 10 som kommer til oss lykkes!

 

Vi lover nye vaner som varer

Derfor har vi skreddersydde produkter og løsninger. Prøv oss i 4 uker og se om det er noe for deg. Det er alt du forplikter deg til. På den korte tiden rekker du å gå ned ca 3-4 kilo, og vil oppleve merkbart mer overskudd og energi. For å oppnå varig endring og nye vaner som varer, blir de aller fleste lengre hos oss.

Derfor har vi et fleksibelt medlemssystem med bindingstid på kun 4 møter. Prøv oss og opplev selv de positive endringene. Som medlem får du ukentlig oppfølging av en sertifisert kursleder, og du kan velge mellom digitale kursmøter, en kombinasjon av digitale og fysiske møter eller vårt største produkt som er fysiske gruppemøter.

Les mer om Roede livsstilskurs på 3T

Etter å ha gått ned de første kiloene, og kommet i gang med treningen, er det beste er å kombinere et sunnere og lettere kosthold med mer aktivitet og trening. Da legger man til rette for gode og sunne vaner som er avgjørende for et varig resultat.

På kurs vil du lære mye mer om hvordan og hvorfor kombinasjonen av endrede kostvaner og fysisk aktivitet gir bedre effekt enn kun én av delene alene.

Roede – din beste forsikring for en varig sunn helse og et godt liv!

Innlegget er skrevet for Roede for Kari Helene Bugge