Gode tips til deg med hjemmekontor

Påskeferien er over, men koronaen setter fortsatt sitt tydelige preg på hverdagen – slik den har gjort det siste året. I mars i fjor ble livene våre brått snudd på hodet, med bekymring for sykdom, endret jobbsituasjon og lite sosial kontakt. Treningssentre har vært stengt, aktiviteter har blitt satt på vent, og hjemmekontor har vært realiteten for mange. Dette har for en stor del av befolkningen ført med seg redusert ukentlig fysisk aktivitet. Denne endringen i aktivitetsnivå kombinert med stress og bekymringer knyttet til sykdom, økonomi, jobb og sosialt liv, har gjort at mange for alvor begynner å kjenne koronaen på kroppen – ikke bare mentalt, men også fysisk. Særlig utbredt blant norske menn og kvinner er nakke- og ryggplager.

Bli smertefri i dag – ta kontakt med våre behandlere på 3T-Klinikken!

I løpet av livet er det helt vanlig å kjenne på plager ulike steder i kroppen. Det er en naturlig del av det å være menneske. Spesielt i perioder med mye stress og bekymringer kan man oppleve at smertene forsterkes. For mange resulterer dette i ømhet i nakkemuskulatur. Situasjonen i dag er en mental påkjenning for en stor del av befolkningen, der dagene og ukene går i ett. Med lange dager på hjemmekontor, lite sosial kontakt og et redusert aktivitetsnivå, vil det være helt naturlig at mange plages med nakkesmerter.

Heldigvis finnes det en rekke verktøy for å få bukt med disse plagene. Her kommer noen råd fra fysioterapeuten som kan benyttes enten du sliter med nakke/skuldre eller ønsker å forebygge. Disse utvalgte øvelsene kan brukes enten du sitter på hjemmekontor eller ikke, og krever lite tid og utstyr.

Øvelse 1: Tøyning i sidebøy. Legg en hånd på hodet, og press forsiktig mot skulder. Pass på at motsatt skulder ikke blir med i bevegelsen. Hold ca 30-60 sekunder, før du gjentar på den andre siden.