Toast laget av blomkål

Prøv noe nytt – bytt ut brødet med blomkål når du lager toast! Grønnsaker kan brukes til så mye mer enn bare tilbehør i en middag, hvorfor ikke la de være en hovedingrediens? Blomkål er en favoritt blandt mange, og denne grønnsaken er svært allsidig når det kommer til bruksområder. Her har matblogger Elin Larsen laget en nydelig toastoppskrift, der blomkålen rett og slett erstatter brødet. Prøv den du også – fantastisk godt!

blomkaaltoast-laget-av-blomkaalBlomkåltoast (2 personer)

  • 1 liten blomkål, 250 gram
  • 1 eggeplomme
  • 1/3 ts cayennepepper
  • ½- 1 ts salt + nykvernet pepper
  • 150 gram revet gulost

+ 6 skiver med kokt skinke, gulost og litt skivet rødløk.

Fremgangsmåte
Forvarm ovn på 200 grader. Kok blomkålbuketter møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp bukettene tørre.Tørk bukettene godt med matpapir (fjern mest mulig vann/ damp).

Mos blomkålen i kjøkkenmaskin med s-blad. Bland blomkål godt sammen med 1 eggeplomme, revet gulost, cayennepepper, salt og pepper. Form blomkålmosen til 4 flate kvadrater og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i 20 minutter.

Legg 3 skiver gulost på to av toastene toppet med rødløk. Legg 3 skiver kokt skinke på de to andre skivene. Legg skiven med gulost og skinke mot hverandre. Stekes i stekepanne på begge sidene til osten er smeltet og toastene er gylne.

blomkaaltoastVoila! Da er det bare å nyte. 🙂


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net

 


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *