Næringsrike proteinrundstykker

proteinrundstykkerMatblogger Elin Larsen har laget det hun selv kaller «verdens enkleste rundstykker», som kan lages på under halvtimen. De er kjempegode, og rike på både protein og næring! Hjemmelagede proteinrundstykker er en fin kilde til proteiner, og passer ypperlig som treningsmat, frokost- og kveldsmat! De holder deg mett lenge, samtidig som de gir deg næringen du trenger i en sporty hverdag. Næringsrike proteinrundstykker 
(12 stk á 204 kcal)

400 gram cottage cheese, tilsvarer 1 stor boks mager cottage cheese
400 gram havregryn (glutenfritt kan benyttes)
4 egg
1 ts salt
2 ts bakepulver
100 gram grovrevet gulrot, ca 2 middels gulrøtter
+ gjerne et knivsodd kajennepepper (kan utelates)

Fremgangsmåte
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.

Egg og cottage cheese moses med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og rør dette godt sammen til en deig. Form 12 like store rundstykker á 90 gram. Legg på bakepapirkledd stekebrett , og dryss gjerne litt sesamfrø på toppen. Proteinrundstykkene stekes i ca. 20 minutter og avkjøles på rist.

Tips: For å variere næringsinnholdet kan gulrot erstattes med squash. Forskjellige nøttetyper gjør bare godt for smakens skyld og næringsinnholdet. Kajennepepper kan byttes ut med kardemomme.

naeringsrike-proteinrundstykker

Elins serveringstips: Legg skiver av røyket laks og mango på rundstykkene. Smaker himmelsk og går raskt å lage. Må prøves!


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *