Nye høyder med personlig trener!

De fleste velger fagfolk når hus eller bil skal fikses. Man kan gjøre mye selv, men med fagfolk går ting oftest raskere og resultatet blir bedre.  Med trening er det ikke annerledes. Med en personlig trener kan du føle deg trygg på at treningsprinsipper er basert på faglig forankrede kunnskaper. En god investering i helsa – og det er kroppen din verdt!

3tpirbadet_styrke_roger_5307

«Å trene med personlig trener har ikke bare gitt fysiske resultater. Jeg har også blitt mer motivert, og lever generelt mer aktivt og sunnere liv!» PT-kunde på 3T-Rosten.

Jeg har selv jobbet med trening i over et tiår, og for to år siden tok jeg PT-utdanningen gjennom NIH. Jeg er mer enn kapabel nok til å sette opp mitt eget treningsprogram, likevel velger jeg å trene med personlig trener. Hvorfor? Fordi jeg får så mye mer ut treningen min. Både teknikk, styrke og motivasjon blir bedre for hver gang. Det er noe spesielt med å ha en PT som fokuserer 100 % på deg når du skal gi jernet, og det er utrolig hvor bra du kan prestere med en som pusher og motiverer. Les mer om PT HER!

Hva som motiverer folk til å trene er individuelt. Noen trener for bedre helse, mens andre trener for å se bedre ut. Eller kanskje trener man for å bli sterkere, eller mot et spesifikt mål som f.eks. maraton. Uansett motivasjon, vil en PT kunne hjelpe deg. Bortsett fra å tegne medlemskap på 3T allerede som 15 åring, tror jeg investering i PT er noe av det smarteste jeg har gjort for helsen min.

Når trening gir så enormt gode helsefordeler – hvorfor er det slik at så mange ikke klarer å lykkes med treningen sin? Jeg har spurt tre dyktige PT’er hva de tenker om dette. Og for nysgjerrighetens skyld spurte jeg også om hvordan deres treningsrutiner ser ut.

Personlig trener gir deg svar!
Spm 1: Basert på din erfaring som PT, hvilke suksesskriterier finner du for å lykkes med trneingen?
Spm 2: Hvordan ser en typisk treningsuke ut for deg?

inge-fløttum

Svar 1: Min erfaring er at man, uansett hvilken trening man bedriver, må finne en aktivitet som er morsom og gir treningsglede. Man skal glede seg til en treningsøkt, men samtidig også gi seg selv noen utfordringer og sette deg noen mål. Noen elsker lange løpeturer eller 4×4 intervall på tredemølle, andre digger FredagsMix med en god venn. Ikke gjør som alle andre, finn din greie og det som gir DEG treningsglede. Da er sjansene for å lykkes mye større.

Svar 2: En typisk treningsuke for meg varierer fra uke til uke. Personlige trenere er gode til å sette opp detaljerte planer til andre, men ikke så gode til å legge opp egen trening, det er min erfaring. Jeg har dog noen faste øvelser som jeg prøver å få presset inn, sånn som knebøy, frontbøy, markløft, benkpress og nedtrekk. Prøver å få inn en dag med tung styrke på bein og en med tung styrke på overkropp. I tillegg løper jeg intervaller på tredemølle en dag i uken + tung styrke på mage/rygg. Har også en såkalt functional friday, hvor jeg på fredager ikke har en plan, men bare drar på trening og bestemmer meg på sparket hva jeg skal trene. Midt i en øvelse kan jeg f.eks bestemme meg for å dra på en gruppetime, jeg har ingen plan den dagen, og det mener jeg er litt viktig. Plutselig havner jeg på en time jeg aldri har prøvd og får en «aha-opplevelse».
Vil jeg få optimal progresjon i øvelsene jeg trener? Nei, absolutt ikke. Men det er heller ikke målet mitt. Jeg trener for å ha en frisk og sunn kropp og er opptatt av å ha det gøy med treningen.

Finn din greie, og det som gir deg treningsglede!

martin_balsvik_ramberg_2014_2

Svar 1: Jeg mener det er viktig med rett teknikk og et balansert treningsopplegg. Programmet bør være tilpasset deg, ikke omvendt. Man bør ha en treningsplan som er forankret i egne SMARTE mål. SMARTE mål er spesifikke, målbare, ambisiøse, realistiske, tidsbestemte og kan evalueres.

Svar 2: Mitt mål for tiden er å øke styrken i knebøy og markløft (egentlig også benkpress, men har ei skulder som ikke liker øvelsen så trener alternativt her). Jeg trener ulike varianter av knebøy tre ganger per uke og markløft en gang. I tillegg har jeg støtteøvelser som skal styrke mine svakheter. Overkroppen trener jeg to ganger per uke, både dra- og pressøvelser. Totalt har jeg 5 treninger og to hviledager.

Skaff deg en treningsplan som er tilpasset deg, ikke omvendt!

Lik det du gjør!
Så der har du det! Gode råd som er verdt å ta til seg. Ikke hiv deg på treningen som er mest effektiv eller gir best resultater dersom du ikke er motivert nok til å gjennomføre over lengre tid. Det beste er faktisk treningen som blir gjennomført. Finner du treningsglede er sannsynligheten større for at du faktisk gjennomfører treningen – og fortsetter over tid! Og det er nettopp dette en personlig trener kan hjelpe deg med! Få et skreddersydd og tilpasset treningsprogram med en personlig trener som er 100 % fokusert på deg. Selv skal jeg investere i 30 nye PT-klipp, og jeg gleder meg mestre ting jeg aldri har fått til før!


forfatter_monica Innlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen og er utdannet personlig trener. Kontakt: monicahb@3t.no


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *