Fra Danmark til Mongolia: En tøff start!

27. februar la Bjørn Benjaminsen ut på sin lengste sykkeltur noensinne – han skal sykle fra Danmark til Mongolia, over 16 000 km. Slik gikk de første dagene av den åtte måneder lange turen.

start

En tøff start
Starten i Danmark, det flate landet hvor alle sykler, var tyngre enn Bjørn hadde sett for seg. At Danmark er flatt er en stor løgn, forteller Bjørn. – Det har vært opp og ned neste hele veien!

Første dagen regnet det konstant, og det var ca 5 grader og sur vind. Sykkelen punkterte og det var vanskelig å få slått opp teltet. Det var tydelig at februar og mars ikke er i turistsesongen, for alt av campingplasser var stengt. Jeg endte opp med å hoppe inn i en skog og slå opp teltet i mørket. En deprimerende start, forteller Bjørn.

Les første innlegg om sykkelturen her!

Danmark

Bedre etter hvert
De neste dagene gikk heldigvis litt bedre, med det var fortsatt mye motvind. Det er tydelig at styrketreningen med personlig trener har hjulpet mye, for beina er helt fine og helt uten verk, kan Bjørn rapportere fornøyd. – Men jeg kjenner også at kroppen trenger tid til å venne seg på å være i bevegelse hele dagen! Det er tungt, men det blir lettere for hver dag som går.

Andre dag besøkte Bjørn en barndomskompis i Aarhus. Dagen etter dro han innom barndomskompisens familie som bor i nærheten av Vejle. Der fikk han godt med mat og en seng og sove i. – Det å få servert et måltid og sove i en seng var ren luksus etter den tøffe starten!

sykkelvei_danmark

Ankommet Tyskland
Bjørn melder om en fantastisk infrastruktur for sykling i Danmark. Kart har ikke vært nødvendig, alt er svært godt merket og det er stort sett egen veibana for sykkel. Bortsett fra været og den uheldige punkteringen første dag har det gått greit. Fra Danmark gikk turen over til Tyskland, hvor planen videre er å sykle gjennom Tsjekkia og Slovakia. Bjørn ankom Tyskland lørdag 4. mars, som planlagt. Kryssingen av den tyske grensen kom veldig plutselig den 3. mars. – Det var ingen grenseskilt å se, plutsetlig var alt bare på tysk!

flensburg_tyskland

Endelig ankommet Tyskland!

I neste innlegg forteller Bjørn litt mer om hvordan han har forberedt seg til denne turen, både fysisk og mentalt!


forfatter_monicaInnlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen, og er blant annet utdannet personlig trener og sertifisert yogainstruktør.

Kontakt: monicahb@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *