Sykkel-Bjørn oppdaterer med reisedagbok!

Nå er det nesten fire uker siden «Sykkel-Bjørn» bega seg ut på sitt livs største eventyr: Å sykle fra Danmark til Mongolia! Her får du en oppdatering på hvordan reisen har gått så langt.

6. mars: Gjestfrihet i Hamburg
Da jeg ankom Hamburg i Tyskland var jeg så heldig at jeg fikk overnatte hos en gjestfri familie. Jeg kom i kontakt med dem via de jeg kjenner i Danmark. Daniel og Kathrine viste en enorm gjestfrihet, og hadde gjort klart både gjesterom og mat. Det må være noen av de hyggeligeste menneskene jeg noengang har møtt. Daniel jobber som pastor og inviterte meg med på gudstjeneste, som jeg slengte meg med på. Der  endte jeg opp med å snakke med en gjeng der, og ble med dem ut for å spise. De ga meg mange gode reiseråd videre nedover europa og i tillegg mulige kontakter for overnatting videre gjennom Tyskland. Utrolig hvordan det ene leder til det andre!

DSC_0254

Kathrine med sine barn

18. mars: Snart syklet ferdig Tyskland
Jeg har nå syklet i to uker og merker at jeg begynner å finne den gode flyten. Vær dag klarer jeg å sykle litt lengre og litt hardere. Det ble ingen flere overnattinger hos folk i Tyskland, så dagene har vært tilbrakt i teltet. Det var egentlig greit for nå begynner jeg å bli mer herdet til kulden. Sør for Hamburg har det vært mye mer skog så det har vært gode muligheter for å slå opp teltet i skjul. Det er fremdeles veldig kaldt på nettene og står opp for det meste til frost, men begynner å bli vant til det. Dagene er varmere så det gjør selve syklingen mer behagelig. Dagene består av en enkel rutine av sykling og matpause hver time. Daglig kost er 10 brødskiver, en brieost, en pakke kjøttpålegg, en skuffkake på 3-500g og noen croisanter med sjokoladefyll. Pluss middag som jeg kjøper ute eller består av en hermetikkboks. Jeg kjenner at det blir for lite mat, og at jeg blir tynnere, og mistenker at jeg bruker litt ekstra energi pga kulden.

Les første innlegg: Fra Danmark til Mongolia på sykkel!

collage1

Kalde dager i Tyskland

Jeg begynner alltid å se etter en plass å slå opp teltet litt før kl 17, som gir meg en time med dagslys for leting av en passende plass. Jeg unngår å bruke noen lys da jeg vil holde meg skjult i skogen, camping er egentlig ikke lov ute i det fri i Tyskland, og jeg kjenner på en svak noia for å bli oppdaget hver natt. Sover ca 9 timer hver natt og starter å sykle igjen ved 7-tida på morgenen. Det er litt rart å sykle i Tyskland så tidlig på året. Jeg har alle sykkelveier for meg selv og alt av trær er bladløse – det kjennes ut som Tyskland er stengt ned for sesongen.

DSC_0261

De fleste netter overnattes i telt i skjul – ettersom camping ikke er tillatt i Tyskland.

Her en dag traff en annen syklist på veien som syklet Tyskland rundt. Han hadde tidligere syklet Berlin til Istanbul og hadde noen kjekke tips for reisen videre. Veiene i Tyskland har vært helt supre, og jeg har syklet så godt som hele veien på sykkelveier. I steden for å kjøpe et dusin sykkelkart for Tyskland har jeg bare brukt Google maps på mobilen, noe som fungert helt supert og har ført meg gjennom noen fine naturområder.

DSC_0266

Denne karen var klar for Tyskland rundt på sykkel – og ga Bjørn gode tips på veien mot Istanbul. 

DSC_0289

Nydelig utsikt på reisen!

Følg med videre på bloggen, for å bli med Bjørn videre inn i Øst-Europa mot sitt store delmål Istanbul!


forfatter_monicaInnlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen, og er blant annet utdannet som personlig trener og sertifisert yogainstruktør gjennom Global Yoga.

Kontakt: monicahb@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *