Silje Thorstensens favorittøvelser

Silje Thorstensen har vært i treningssenterbransjen siden 2004, og er kjent fra podcasten Treningspodden, hvor det er fokus på treningsglede og enkle, smarte tips som gjør det enklere og morsommere å trene. Til daglig jobber Silje som gruppetreningsansvarlig på Myrens Sportssenter. Hun underviser også i grupper og jobber som Personlig Trener. I dette blogginnlegget viser Silje deg 4 øvelser som du bør inkludere i treningsprogrammet ditt!

 

Øvelse 1: Utfall
Utfall er en glimrende øvelse for bakside lår og rumpe. Øvelsen kan gjøres både med og uten vekter. Pass på at du holder ryggen rett, og press fra hælen. Kneet skal ikke være foran tærne på det fremste beinet. Bakerste kne skal nesten berøre bakken. Hvis du ønsker at øvelsen skal ta litt ekstra bak anbefaler vi å bruke stepkasse.

Casall Power Loose Racerback // Casall Flow Tights // Reebok Speed TR 

Øvelse 2: Markløft
// Casall Fluid Racerback //

Markløft er sannsynligvis øvelsen som troner høyest på listen av øvelser som utføres feil, sammen med knebøy. Det mange gjør feil når de løfter tungt, er at de former ryggen som en banan? For å unngå skader og få best effekt av øvelsen skal ryggen holdes nøytral gjennom hele løftet. Ved å presse brystkassen frem, tvinges ryggraden til å holde seg nøytral.

Her kan du lese mer om hvordan markløft utføres riktig

 

Øvelse 3: Battle ropes
Battle ropes gir overkroppen din fantastisk trening, og er en god øvelse for å få opp pulsen. Du kan variere mellom å kjøre øvelsen med annenhver arm og begge armene samtidig. Husk å stabilisere kjernemuskulaturen! Om målet ditt er fettforbrenning eller utholdenhet er battle ropes helt klart en effektiv øvelse.


Øvelse 4: Gående utfall

Utfall er en av de beste øvelsene du kan gjøre for rumpe og lår, og det kan gjennomføres både stående, hoppende og gående. Når du gjør gående utfall er det veldig viktig å tenke på at du holder ryggen rett og kjernemuskulaturen stabil. Da unngår du unødvendig tyngde på ryggen. Ta et stort skritt fremover og bøy deg ned til ca. 90 graders vinkel. Pass på at kneet ikke går forbi tærne, og at du ikke lener deg for langt frem. Jo dypere du gjør utfallene, jo tyngre blir det.

 

Har du noen spørsmål? Legg igjen en kommentar så skal vi svare så godt vi kan?

Pssst! Alt Silje har på seg fra Casall er på -40% hos www.3tshop.no ut uka!

 


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *