Et liv med løping – hvordan finne motivasjonen?

Mange vegrer seg for å snøre på joggeskoene og legge ut på løpetur. 3T-medlem Sverre har drevet med løping stort sett hele livet, og forklarer hvordan du enkelt kan finne motivasjon og løpeglede.

Jeg har løpt siden slutten av tenårene. Nå, 40 år senere, løper jeg fortsatt, men med en annen tilnærming til denne enkle og effektive måten å trene på. Etter en mislykket karriere som mellomdistanseløper på midten av 80-tallet, preget av alt for mange belastningsskader og operasjoner, la jeg etterhvert om treningen. Jeg reduserte både mengde og intensitet, dermed ble skadeavbrekkene færre, og jeg trivdes bedre med løpingen. Det ble også enklere å tilpasse treningen familieforpliktelser når kravene til treningsøktene ble endret. Der ligger også litt av «hemmeligheten» ved å motivere seg ut på løpetur året rundt. Stiller du for store krav til antall økter, intensitet eller mengde møter du fort veggen når tidsklemma tar tak i deg, været er elendig eller glattisen dominerer som underlag langs veiene.

Løsningen for meg ble å bruke løpingen som transport. Jeg må uansett til og fra jobb, og ved å løpe denne distansen får jeg i en vanlig uke 10 løpeturer på 30-40 minutter. I tillegg tar jeg meg tid til ei helgeøkt, som ofte er lengre eller hardere enn øktene jeg får til/fra jobb. Jeg lar dagsform og overskudd styre farten på alle økter, og løper aldri hardt hvis jeg ikke føler meg klar for det.
Utstyrsmessig er løping enkelt. Det du må ha er minimum et par gode joggesko, men det er gunstig for beina å veksle mellom flere, gjerne med ulik demping og støtte for føttene. Denne variasjonen er nyttig for beina på samme måte som det er nyttig å veksle på underlaget du løper på, særlig med tanke på skadeforebygging. Jeg har vært innom de fleste skomerker i løpet av årene, og akkurat nå løper jeg mest i sko fra Skechers, som jeg har funnet meg godt til rette i.
// Skechers Mens GOrun 5 

I tillegg til løpingen vil behovet for litt styrketrening og bevegelighetstrening melde seg når en blir eldre. Kroppen blir stivere og svakere dersom den ikke blir utfordret på dette. Noe kan gjøres på ei matte inne etter løpeturen, men et par besøk på et treningsstudio i løpet av uken med vekt på basisøvelser under kyndig veiledning gjør godt.

Våren er her, og det er kanskje den fineste tiden på året for løping. Tenk ikke for mye på fart og lengde, bare løp ut og kos deg. Blir det hardt, så gå litt i mellom, formen blir bedre for hver tur. Greier du å gjøre dette regelmessig over tid og du føler for det, så kjør noen økter i litt større fart innimellom. Skulle du etterhvert få lyst til å prøve deg i et mosjonsløp, så meld deg på, der er det plass for alle! Lykke til med løpinga!

 

Ønsker du hjelp til å komme i gang med løpinga? Da inviterer vi deg på løpetrening hver torsdag kl 18:00-18:45. Løpetreningene er åpne for både medlemmer og ikke-medlemmer.

 


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *