Fem råd til deg som skal på ferie

Hva tenker du på som viktigst for at du skal lykkes med treningen din og nå målene dine? Er det treningsmengden? Intensiteten på treningen? Hvor mange ganger i uka du trener? Uansett hva dine mål er, og du har kanskje hørt det før, men et godt kosthold og god hvile er helt avgjørende for at du lykkes med dine resultater. Så ikke frik ut når du skal på ferie. Det er ikke nødvendigvis så ille som du tror! Her er fem gode råd du kan ta med deg ut i ferien for å holde formen på topp:
  1. Søvn, hvile og restitusjon er kanskje det absolutt viktigste du får. Hvorfor det? Jo, et voksent menneske skal helst ha mellom 7 og 9 timer med uavbrutt søvn. Om man ikke får nok søvn, vil kroppen øke mengden av stresshormonet kortisol i kroppen. Dette hormonet øker søtsuget, stimulerer til økt fettlagring og spesielt i buken. I tillegg restituerer du dårligere, som gjør at kroppen din ikke repareres like raskt etter trening som om du hadde sovet godt.
  2. Spis næringsrik, proteinrik mat! Noe av det viktigste man kan gjøre for å bevare muskelmasse er å spise nok og spise proteinrik mat. Husk derfor på å spise sunn og næringsrik mat på ferie. Heller kos deg med litt godis og snacks etter du har fått i deg den viktige sunne næringen kroppen din trenger. Hvis du spiser det usunne etter et godt, sunt måltid vil det sannsynligvis også redusere mengden snop du spiser.
  3. Drikk vann! Å drikke vann er særlig viktig på ferie i varmere strøk, men også her i Norge. Det er superviktig å tilføre kroppen nok væske. Dette er viktig både fordi man svetter mer når det er varmt, og fordi fordøyelsen i tillegg til alle andre funksjoner i kroppen din er avhengig av og fungerer mye bedre når du drikker nok vann. Vann hjelper også kroppen å kvitte seg med overflødig fett i tillegg til at det øker metthetsfølelsen din og kan hjelpe deg å unngå overspising på ferie.
  4. Beveg deg. Du MÅ ikke ta de tøffeste øktene ute i solsteika når du er på familieferie på Kypros. Start for eksempel dagen med en powerwalk eller en liten joggetur på 15-20 minutter før varmen angriper for fullt. Eller ta 20 situps og 20 pushups på hotellrommet før frokost. Kanskje kan du legge inn noen små gåturer for å oppleve plassen du bor? Så lenge du er litt aktiv hver dag er du good to go.
  5. Kos deg! Det er nok av jobbuker og hverdager som står i kø og venter. Nyt ferien og fridagene dine. Og husk at det ikke er farlig å slappe av iblant.

 


Innlegget er skrevet av Sigrid Marie Bråthen
– Internshipstudent i 3T-kjeden.

Kontakt: sigrid.brathen@gmail.com


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *