Bli kvitt hodepine med kiropraktikk

Visste du at hodepine ofte kan skyldes stress eller plager i muskler og skjelett? Hos kiropraktor på 3T-Klinikken kan du få hjelp til å løse opp låsninger som fører til hodepine!                

Hodepine rammer en stor del av befolkningen til tider. Ca 5% av oss har hodepine en eller flere ganger i uken. Hele 80% har hatt hodepine i løpet av det siste året. Hodepine kommer i mange varianter, og er blant de vanligste årsakene til funksjonsnedsettelse. Primærhodepine er en hodepine som oppstår uten at det er noe underliggende sykdom tilstede. Dette er den mest vanlige formen for hodepine. En såkalt sekundærhodepine er en hodepine som oppstår på grunn av en underliggende sykdom. Det finnes mange former for primærhodepine hvor migrene og spenningshodepine er blant de vanligste.

Hos kiropraktor kan du få hjelp med hodepine gjennom å løse opp å låsninger.

Spenningshodepine(stresshodepine eller tensjonshodepine) er den mest vanlige formen for primærhodepine. Rundt 30% av befolkningen har flere månedlige anfall av denne typen hodepine, og kvinner rammes oftere enn menn. Dette er en hodepine av mild til moderat styrke. Denne hodepinen blir ofte beskrevet som et stramt bånd rundt hodet. Eller som en pressende\strammende dobbeltsidig hodesmerte. Denne hodepinen skyldes ofte stress og\eller muskel og skjelettplager, spesielt i nakke.

Hos kiropraktoren får du en grundig utredning for å finne årsak til hodepinen. Er det nødvendig kan kiropraktoren henvise til legespesialist eller gi sykemelding i opptil 12 uker. Les mer om 3T-Klinikkens behandlingstilbud her!

Migrene er en annen form for primærhodepine. Denne typen hodepine er ofte pulserende, gir sterke smerter og kan vare i opptil 72 timer. Smerten kommer ofte sammen med lysskyhet, overfølsomhet for lyd, kvalme og brekninger. Denne hodepinen er som regel på en side av hodet, men hvilken side den kommer på kan variere for hver episode.

Det finnes også flere varianter av disse typene hodepine, hvor man blant annet kan ha innslag av både migrene og tensjonshodepine samtidig. I disse tilfellene er det trolig migrenehodepinen som slår til først og gir muskelspenninger som igjen fører til spenningshodepine.

Kiropraktoren gjøre en grundig utredning for å finne årsak til hodepinen.

Det finnes ingen diagnostiske tester for å bekrefte tensjonshodepine og migrene. Diagnosen blir satt basert på en fysisk undersøkelse og pasientens medisinske historie som inkluderer type, lokasjon og karakter på hodepinen. Denne undersøkelsen vil også ha fokus på å utelukke underliggende sykdom og ander alvorlig tilstander.

På 3T-Klinikken kan du enkelt bestille time via online booking, 3T sin app eller sende mail direkte til behandler.

Dersom du plages av hodepine kan du oppsøke kiropraktor for hjelp. Her vil det bli foretatt en grundig utredning av hodepinen med tanke på om smertene kan komme av plager i muskel- og skjelettapparatet. Mistenkes det andre årsaker til plagene vil kiropraktoren raskt henvise pasienten videre. Hvis tilstanden kan behandles vil kiropraktoren skreddersy en behandlingsplan. Ofte suppleres den manuelle behandlingen med råd og veiledning om aktivitet og trening.

Om du ønsker å bestille time hos kiropraktor Alexander Skare kan du gjøre det via online booking, app eller sende mail til alexander.skare@3t.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *