Roger Ervik, 3Ts egen Rocky!

ringen2

Roger Ervik har hatt boksing og målrettet trening i blodet siden han var liten pjokk. I dag er fokuset både på egen progresjon og prestasjon, samt gleden av å dele sin livslange treningskunnskap med andre.

Roger vokste opp i en idrettsinteressert familie, og faren jobbet i Bokseforbundet. Trening, og da spesielt boksing, ble derfor en naturlig del av hverdagen. I tiåarsalderen startet han selv med boksing, og har enda ikke lagt bort hanskene, snart 30 år senere. Roger var aktiv utøver på landslaget fra midten av 80-tallet til starten på 90-tallet, hvor han tilsammen gikk over 70 kamper. Deretter ventet over ti år som landslagstrener. De fire siste årene har han hatt ansvar for junior-kvinnelandslaget og trives utmerket med det. I tillegg til ansvaret på landslaget, holder han treningsseminarer for bokseklubber i hele Norge. Det er  tydelig at Roger brenner for trening.

Roger er en stor forkjemper for mental trening, og bruker teknikker fra mindfulness til både trening, jobb og hverdag.

 Gleden med å hjelpe andre og ikke minst se at det har effekt og gir resultater er herlig. Denne gleden og interessen for coaching har han tatt med seg inn i jobben som personlig trener på 3T-Pirbadet, hans daglige base de siste årene. Det gir han energi. Med økende interesse for personlig trening blir han ikke arbeidsledig med det første. Han merker klart at flere har fått øynene opp for effekten personlig trening gir, og han har kunder i alle aldre og fra alle samfunnslag. Han liker også at dette ofte er kritiske kunder, som vet hva de vil ha, så gleden blir desto større når de lykkes. Men det stiller også store krav, sier han. Det er en utfordring å gjøre hver eneste time med kundene like viktige, men det er det som er målet, og alt annet er uakseptabelt.

seaside
Roger finner roen med mindfulness.

For å kunne sjonglere alle ballene han har i lufta gjelder det å være balansert, og Roger er en stor forkjemper for mental trening. Han bruker teknikker fra mindfulness til både trening, jobb og for å klare å holde fokus. Det fungerer som medisin mot stress, sier han. I styrkesalen bruker han ofte visualiseringsteknikker, og ser for seg hvert muskelfiber jobbe og hver nervebunt reagere. Slik tilstedeværelse under trening krever god konsentrasjon og fokus, og må trenes på som alt annet. Mindfulness er også et godt hjelpemiddel for maksimal avslapning, noe han regelmessig tar seg tid til. Man må ha full fokus for å kunne gi maks, og Roger gir alltid maks.

i_ringen
Rogers hjerte blør for boksesporten og han tilbringer mye tid i ringen, både som aktiv og som intruktør.

Gjennom Olympiatoppen har Roger fylt på med mer kunnskap om coaching og personlig trening. Kondisjon og styrke går hånd i hånd, og kombineres det med mental trening stiller man sterkt. Dette er filosofien han benytter i rollen som personlig trener. Og den gir resultater.

cobat
Det er alltid høy puls og mye energi på Combat-gruppetimene.

Roger kjører også gruppetimer med Combat. Dette er en type kampsport, men helt fritt for kroppskontakt. Her benyttes alltid en sparringspute ved slag og spark. Men energisk er det, her er det alltid høy puls og en skikkelig tøff gruppetime som passer alle. Her dukker også ofte gjesteinstruktører opp.

Rogers spilleliste for powertrening.

  • Schiller – «I feel You»
  • AC/DC – «Back in Black»
  • Sade – «Like a Tattoo»
  • Røyksopp – «Running to the Sea»
  • Damien Marley – «Patience»
  • Nas – «Hate me Now»
  • Lauryn Hill – «To Zion»
  • Marvin Gaye – «What`s Happening brother»
  • Darude – «Sandstorm»
  • Svenska Akademien – «Du vil så du kan»

Roger Ervik er Personlig Trener på 3T-Rosten, kontakt han på roger.ervik@3t.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *