Møt Karoline Wollan!

Med bakgrunn som langrennsløper og medisinstudiet i sikte er Karoline Wollan en jente med mange jern i ilden. Hun elsker trening og å utfordre seg selv – og går alltid «all in» når hun bestemmer seg for å gjennomføre noe. Til daglig inspirerer hun tusenvis gjennom sin instagramprofil @karolinewollan. Møt jenta bak profilen, og la deg inspirere av hennes kjærlighet for trening og fysisk aktivitet!

Hvem er Karoline Wollan?

Jeg er en energisk jente på 22 år bosatt på Byåsen i Trondheim. Etter mange år som langrennsløper har jeg tatt valget om å trappe ned på skisatsingen til fordel for studier. Jeg vil inn på medisinstudiet i Norge høsten 2018, og med det skyhøye snittet på 6,8 har jeg jobbet knallhardt dette året for å gjøre om alle 5-ere til 6. Jeg har aldri følt meg tilfreds med å gjøre noe halvveis, så da ble valget å omprioritere slik at skole nå kommer først. Jeg trener enda opptil to økter om dagen, men mye mindre mengde, og høyere intensitet enn før. Det har gitt god uttelling, og legedrømmen er nå så godt innen rekkevidde, at jeg får et roligere halvår nå til våren, men tid til mer trening og jobb!

Hva er din beste treningsfilosofi?

Jeg liker å trene «Fort og gæli», som vi sier i Trøndelag. Med andre ord, hardt og effektivt. Heller 45 min med intervaller, enn 2 timer yoga. (Selv om jeg sikkert hadde hatt godt av det innimellom også). Det skal kjennes at jeg har trent, og jeg liker helst å pushe borti smerteterskelen på hver økt. En typisk treningsdag kan for eksempel bestå av en intensiv styrkeøkt om morgenen, også løper jeg hjem fra skolen på ettermiddagen. Det er ca. 9 km. Da får jeg gjort unna en treningsøkt på den tiden jeg ellers ville ha brukt på bussen. Etter at jeg oppdaget gruppetimen mølleintervall på 3T ble det fort en gjenganger i høst! Det passet meg perfekt med 45 min harde intervaller før skolen, og eventuelt styrketrening i sentrum etter skolen, de dagene energien strakk til.

I tillegg er jeg stor fan av å trene sammen med andre. En lang skitur med venner er skikkelig kvalitetstid for min del. Spesielt i en travel hverdag er det gull verd og få gjort unna en treningsøkt samtidig som man får utvekslet siste nytt. I tillegg er det så fint å dele et treningsmål med noen andre. Å ha et felles mål som man jobber sammen mot, bygger vennskap på en helt annen måte enn å bare sitte på kafé og sladre. Når man er sammen om noe større og viktigere, så blir ikke intriger innad i en vennegjeng like viktig. Jeg er veldig glad for at jeg har med meg den erfaringen fra langrennssatsingen

Beste powerlåt: «Purple Lamborghini» med Skrillex gjør at jeg klarer å pushe ekstra.

Hva motiverer deg til trening?

Å takle fysisk smerte, gjør meg også mentalt sterkere. Å jobbe seg gjennom det siste draget når du egentlig bare vil legge deg ned å grine. Det gir perspektiv på at smerte er så relativt, og man kan alltid velge å flytte fokuset, og fortsette å kjempe. Men det krever litt trening. Følelsen av mestring, og at ingenting kan knekke meg, det er treningsmotivasjon i seg selv. Uansett om det er en lang eksamenstid, en photoshoot i pissregn, kjærlighetssorg eller en maraton, har mestringsfølelsen fra trening gitt meg tro på at jeg kommer meg gjennom det. Og den følelsen gir motivasjon til å alltid holde meg fysisk sterk.

Hvordan kobler du av? 

Akkurat nå er jeg så nørd at jeg kobler av med boken «hjernen er stjernen». Men dersom hjernen min ikke er helt stjerne, kobler jeg av med enkel underholdning som Kardashians eller Bloggerne.

Har du et mål med treningen?

Jeg har et langsiktig treningsmål om at jeg alltid skal holde meg i god nok form til at jeg aldri skal føle meg begrenset i dette ene livet vi har. Jeg vil kunne være med på alt. Vil noen løpe maraton, bestige en fjelltopp, eller gå mange dager i fjellet- jeg er med. Jeg vil være den mammaen som kan hoppe på trampolina i timesvis, og den bestemora som drar i gang sisten.

Du har sikkert perioder med mindre trening som alle andre. Hvordan motiverer du deg selv til å komme i gang igjen, etter en roligere periode?

Det er mange dager som er tunge å komme seg på trening. Hvert fall i en hektisk skolehverdag, eller etter jula hvor (hvert fall mitt) døgn er snudd på hodet. Akkurat nå må jeg komme i gang igjen selv, så det passer bra. Jeg får ofte motivasjon av å sitte å planlegge uka som kommer, og gå inn i timeplanen til 3T for å se om noe passer. Bookinglista der er seriøst min lille godteributikk, og jeg synes alltid det er moro og prøve nye ting. Neste steg er å invitere venninner eller familie med meg på økter jeg booker meg på. Da er sjansen så mye større for at det ikke blir en avbooking i siste liten. Hvert fall sånn i oppstartfasen synes jeg det er gull verd å ha avtaler med flere enn meg selv. For vi mennesker er altfor gode på å snakke oss selv ut av ting.

Dette gjelder også på skiturer. Dersom det har vært en periode med litt lite trening, hjelper det å ha avtaler for å komme i gang igjen. Deretter går ting mer av seg selv, og jeg elsker jo egentlig å trene alene. Dersom jeg er sint, irritert eller lei meg pleier jeg alltid å kjøre ei knallhard mølleintervall, eller en lang skitur/løpetur bare for å være alene og tenke. Eller for å få ut litt aggresjon. Med høy musikk på ørene, og med planer om å drepe tredemølla. Etterpå virker ofte ikke ting like kjipt, man føler seg sterk. Selv om man nødvendigvis ikke er verdens sterkeste, så er FØLELSEN av å være sterk, av å ha kommet deg gjennom det, av å bruke kroppen til det den egentlig er laget for (i motsetning til å sitte i en kontorstol). Det er det viktigste for meg. Og at alt er bedre enn ingenting!

Har du noen tips til de som trenger litt ekstra motivasjon?

Planlegg noen økter du har lyst til å få til, og lag avtaler med andre i oppstartsfasen. Bruk trening for å få utløp for følelser, når ting er tungt kan jeg nesten garantere (både med vitenskapelig grunnlag og egen erfaring) at du vil føle deg bedre etter å ha vært i aktivitet (gjerne alene dersom man er sinna), og produsert dopamin. Og til sist, alt hjelper. Om det så er å gå et stykke lenger hjem fra skole/jobb, en artig 3T-time med en motiverende instruktør, eller et par runder i skiløypa. Jeg heier på dere! 🙂

 


forfatter_monicaInnlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen, og er blant annet utdannet personlig trener og sertifisert yogainstruktør.

Kontakt: monicahb@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *