”Lillemor” fører an: Borgny (89) er trim-dronningen på 3T-Saupstad!

Jeg var 38 år da jeg startet å trene.

Det forteller den ubestridte trimdronningen på Saupstad, Borgny ”Lillemor” Tinmannsvik, til Heimdalsbladet. Hun kommer riktignok fra en aktiv familie, orienteringslaget Trollelg og navnet Tinmannsvik er kjent for mange. –Jeg skulle ta idrettsmerket gjennom Trollelg, det var starten, forteller Borgny. Siden har hun holdt seg i god form og er ved god helse, forsikrer hun.

SPINNING-GJENGEN En mer fornøyd trim-, quiz- og kaffegjeng enn denne forsamlingen på Saupstad skal man lete lenge etter. Legger vi sammen alderen til alle og går tilbake i tid var kanskje ikke Harald Hårfagre født en gang.

Nytt hofteledd
Enkelte tilbakeslag, som for eksempel et nytt hofteledd for 16 år siden, satte henne litt ut, men ikke lenge. Hun ble operert 4. mars, fikk et Røros-opphold med rehabilitering, og var tilbake på 3T i april. –Etterpå har jeg ikke kjent noe!, sier 89-åringen som fortsatt kjører bil fra boligen på Kattem til sine tre faste treninger i uka ved 3T-Saupstad. I mange år trente hun fast to ganger i uka, men da hun fylte 70 fant hun ut like godt ut at hun kunne legge på litt, og utvidet fra to til tre økter per uke. Borgny er glad i å danse. Det er en egenskap som kommer godt med i treningen også. Programmet er slik:

  • Tirsdager: Pulsspinn
  • Torsdag: 1/2 time spinning og 1/2 time med vekter
  • Fredag: ”Low”, dans med litt aerobic. –den er med Carla, og den er intens nok, lover Borgny.

Er med på ”alt”
–Borgny er med på ”alt”, sier leder Trond Reitan ved treningssenteret. –Hun er mykere enn mange som er 30 år yngre, og hun har en fantastisk spinn-teknikk og utfører aerobicøvelser som er temmelig avanserte.

SAUPSTAD-LEDER Trond Reitan, daglig leder ved 3T-Saupstad synes ”Lillemor” Borgny er en stor berikelse for 3T-Saupstad.

”Kor e a Borgny?”
–Vi er som en fritidsklubb her på 3T-Saupstad, smiler Trond Reitan. –Det er en fast gjeng, og noen kommer stadig til. –Da er det kaffe, kanskje et rundstykke og en quiz eller løsning av verdensproblemer. De sitter gjerne igjen en time eller to og prater og har det hyggelig.
–Og er ikke Borgny her, så blir det raskt spørsmål: ”Kor e a Borgny?”

FORTJENER EN KLEM Instruktør Roger Nesshaug gir gjerne en real klem til ei real ”jente”.

 

Tekst og bilder:
Stig O. H. Larssen
Bydelsavisene Heimdalsbladet og Strinda
heimdalsbladet@gmail.com

Innlegget er postet i Heimdalsbladet, 9. januar 2017. Les hele utgaven.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *