Boost eksamensforberedelsene med trening!

Trening er i mange tilfeller den beste medisinen som finnes! Det gir så utrolig mange helsefordeler, at det nesten kan virke for godt til å være sant. Å ha en sterk og sunn kropp, og en god mental helse er vel noe alle kunne tenke seg å ha. Og legger man inn en liten innsats med noen treningsøkter i uka, er det absolutt mulig å oppnå!

Vi spurte våre medlemmer under 30 år hva som var de viktigste helsegevinstene ved trening, og blant de sju viktigste grunnene de oppga, var tre knyttet til mental helse. I tillegg til disse opplever 57 % av de under 30 år at trening er viktig for å dekke sosiale behov. Akkurat nå er ikke trening på 3T like sosialt som det har vært tidligere, på grunn smittevernet vårt. Men man kan fortsatt møte en venn på trening under kontrollerte smittevernforhold, slik at man både får en god prat og en god treningsøkt – i tryggeomgivelser. Vinn, vinn og vinn!

Topp 7 viktigste helsegevinster blant de under 30 år

1 – Bedre søvn, humør, velvære og overskudd i hverdagen!

Man skulle kanskje tro at man var mer opptatt av utseendet når man fortsatt er ung? Dette stemmer nok ikke. Hele 95 % av alle under 30 år oppga at bedre søvn, humør, velvære og overskudd i hverdagen var en viktig helsegevinst. Dette tyder på at generelt velvære og livskvalitet er noe som verdsettes høyt for de under 30 år. Faktisk var det ingen andre aldersgrupper som verdsatte dette like høyt!

Trening utløser endorfiner – kroppens egen lykkepille!

2 – Økt forbrenning og bedre vektkontroll

53 % av alle under 30 år oppga at dette var en viktig helsegevinst ved trening. Det er ingen hemmelighet at trening gir økt forbrenning, og er et flott verktøy for å holde vekten under kontroll uansett om man har et ønske om å opprettholde, gå ned eller opp i vekt. Trening gir rom for et balansert liv der det er rom for kos, uten at vekten trenger å endre seg.

3 – Sterkere muskler

Å få en sterkere kropp er noe som er viktig for mange under 30 år. 53 % oppgir at dette er en viktig helsegevinst ved trening. Det er mange måter å trene styrke på, og på 3T finner man et bredt spekter av treningstilbud for styrketrening. Med byens flotteste treningsareal og største gruppetreningsplan med mange styrketimer kan man enkelt finne en treningsform man liker!

Sjekk ut denne treningsøkten – 5 supereffektive øvelser for rumpa!

4 – Reduksjon av angst, depresjon og stress

Mental helse blir også påvirket av trening, og fysisk aktivitet er en god medisin for å forebygge og dempe både angst, depresjon og stress. Hele 44 % av alle under 30 år oppga at dette var en viktig helsegevinst ved trening. Når man trener utløses endorfiner i kroppen, også kalt kroppens egen lykkepille. Etter en treningsøkt føler man seg ofte mer oppstemt, og fri for bekymringer, stress og tyngende tanker.

5 – Bedre lungefunksjon og sterkere hjerte

42 % av de under 30 år mener et sterkere hjerte og bedre lungefunksjon er viktige helsefordeler. Gjennom kondisjonstrening kan man trene både hjerte og lunger til å bli sterkere, noe som danner et godt grunnlag for god helse. Noen foretrekker kondisjonstrening på apparater som tredemølle eller spinnsykkel, mens andre sverger til gruppetrening. På 3T har vi et stort utvalg av begge deler, slik at man kan finne den kondisjonstreningen som passer en best.

Les mer om hvorfor det er så viktig med kondisjonstrening!

6 – Mindre ryggbesvær

Trening kan være med å forebygge og dempe plager og smerter i ryggen. 36 % av alle medlemmer under 30 år oppga at dette var en viktig helsegevinst ved trening. Å trene for å holde ryggen frisk vil kunne bidra til bedre rygghelse gjennom livet. Noen synes yoga gjør underverker, mens andre holder seg til styrketrening. Det vi vet er at trening og fysisk aktivitet anbefales både for å forebygge og dempe ryggplager. Skulle man ha behov for litt ekstra oppfølging kan en behandlingsplan ved 3T-Klinikken gjøre underverker.

7 – Positiv effekt på læring og konsentrasjon

Visste du at trening skjerper hjernen din? Det er kanskje grunnen til at 34 % av de under 30 år oppgir dette som en viktig helsegevinst, da det gir en fordel både i studier og arbeidsliv. Trening trimmer hjernen, og har en positiv effekt på både læring og konsentrasjon. Å ta seg en treningsøkt i pausen fra eksamenslesinga kan man altså gjøre med svært god samvittighet!